НовиниЧеркащинаБортник просить черкаського депутата спростувати інформацію, що "він крадій"

Бортник просить черкаського депутата спростувати інформацію, що "він крадій"

-

- Advertisment -

У Соснівському районному суді міста Черкаси розпочали розглядати по суті позов підприємця, співзасновника ТОВ "Сантехбудконструкція" та "Нова якість" Андрія Бортника до місцевого депутата Олександра Радуцького. Він просить суд захистити його честь, гідність та ділову репутацію, й зобов’язати народного обранця сплатити йому 13 грн. 20 ком. за моральну шкоду. Окрім цього він хоче, щоб депутат на сесії міськради спростував сказану ним інформацію.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Так, справа стосується подій майже піврічної давності, коли 15 жовтня на сесії міської ради Олександр Радуцький назвав Андрія Бортника крадієм державного бюджету. За словами адвоката позивача Максима Підгорного, його клієнт не є публічною особою і така, на їхню думку, неправдива інформація завдала черкаському бізнесмену моральної шкоди.

"Олександр Радуцький на черговому пленарному засіданні сесії міської під час доповіді Андрія Бортника заявив: "пан Бортник, ви – крадій, ви крадете державні кошти і ту субсидію, яка зараз нараховується, ви крадете її з держави. Я впевнений, що ви, як злодій, отримаєте набагато більшу статтю. Ви крадете не лише у жителів міста, а й у держави". Відповідні вислови, які були зроблені привселюдно, були поширені в місцевих ЗМІ і мій клієнт опинився у незручному становищі, мусив пояснювати своїм близьким та родичам, колегам, що ці вислови є недостовірними. Оскільки судових рішень, в яких було визначено його крадієм чи злодієм, немає", – повідомив Максим Підгорний.

У свою чергу, адвокат відповідача Валерій Макєєв повідомив, що відеодоказ із сесійної зали, який надав позивач, не можна долучати до розгляду справи. Оскільки він не має відповідного підтвердження на достовірність, він не проходив відповідних експертиз і може бути змонтованим. Сам же вислів Олександра Радуцького був нічим іншим, як оціночним судженням, на основі інформації, котру поширили у виданні "Голос України", та кримінальних справ, які порушені щодо Бортника.

"Депутат – це особа, яка зобов’язана захищати інтереси територіальної громади. Напередодні цієї події, 14 жовтня, Бортник дав інтерв’ю в "Голосі України", де повідомив, що фірма не хоче платити 20% податку в державний бюджет, тому було створено "Нову якість". Ці 20% були подані під час конкурсу на управителя ТОВ "Сантехбудконструкція". Коли ж товариство перемогло, то було створено "Нові якості" і 20% податку зникли. Тому Олександ Радуцький зміг зробити припущення, що Бортник крадій", – повідомив Валерій Макєєв.

Він також додав, що слідчі органи зверталися до суду з даними, які з’ясували під час розслідування. Зокрема, їм стало відомо, що квитанції на оплату з утримання багатоквартирних будинків у Черкасах жителям приходили не на ТОВ "Сантехбудконструкція", що перемогло в конкурсі, а на новостворені суб’єкти господарської діяльності ТОВ "Управлінська компанія "Нова якість", одним із засновників якої є Андрій Бортник, з розміром внеску до статутного фонду 2500 грн. від кожної особи.

Під час аналізу роботи ТОВ "Нова якість" було встановлено, що воно не є переможцем конкурсу на управління багатоповерхівками та не сплачує податки на загальній системі. Тобто ті 20%, які йдуть на армію, оборону та утримання доріг. Також місцеві жителі повідомили, що послуги протягом червня-липня 2019 року їм не надавалися, однак квитанції на оплату прийшли в повному обсязі на невідоме підприємство.

"Олександр Радуцький звичайний депутат, який прочитав ці ухвали суду і оцінив дії Бортника, як крадіжку з бюджету. Відповідно до статті 277 Цивільного кодексу України, оціночні судження не є предметом судового розгляду. Щодо того, чи є позивач публічною особою, так, є. Адже публічними особами є не лише посадовці місцевого самоврядування, держслужбовці, а й ті, хто веде публічну діяльність через виконання певних своїх зобов’язань", – зауважив адвокат відповідача.

Він додав, що на всіх прес-конференціях, виступах від імені "Сантехбудконструкції" та "Нової якості", на всіх публічних заходах виступав лише Андрій Бортник, інших осіб не було.

"Олександр Радуцький діє в інтересах громади. Він має право критикувати дії певних осіб без зазначення, що вони засуджена. Тому прошу суду відмовити у позовних вимогах за безпідставності", – завершив виступ Валерій Макєєв.

Після слухання обох сторін суд переніс засідання на 9:15, 27 березня.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, Радуцький завіз в інфекційку тести для виявлення коронавірусу.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x