НовиниЧеркащинаБоротьбу з корупцією в чотирьох областях України очолила черкащанка

Боротьбу з корупцією в чотирьох областях України очолила черкащанка

-

- Advertisment -

Одеське територіальне управління Національного антикорупційного бюро України досі залишається без директора, незважаючи на чотири проведені конкурси. Зараз управління тимчасово очолює заступник директора черкащанка Вікторія Скорикова. З нею спілкувалося видання "Думская".

Зазначимо, 4 серпня 2017 року в Одесі відкрилося третє територіальне управління Національного антикорупційного бюро України. Одеське представництво НАБУ, так само як і аналогічні управління у Львові та Харкові, забезпечує комунікацію з громадськістю, опрацьовує інформацію від свідків та заявників щодо корупційних правопорушень, підслідних НАБУ, а також надає організаційну підтримку детективам у здійсненні розслідувань у південних регіонах України. Його юрисдикція поширюється на Одеську, Херсонську, Миколаївську та Кіровоградську області.

У НАБУ Вікторія прийшла із прокуратури. Вісім років вона пропрацювала в органах прокуратури Черкаської області. У 2012-му стала прес-секретарем прокурора Черкаської області.

"Комунікаційна складова в роботі правоохоронних органів дуже важлива. Практично завжди інформація, що виходить зі стін таких органів, резонансна і потрапляє на перші шпальти газет і журналів. Тому вкрай важливо, щоб інформування громадськості було зрозумілим, оперативним і при цьому знаходилося в рамках закону. Мені запропонували спробувати себе в ролі прес-секретаря. Далі – була робота в НАБУ, в управлінні зовнішніх комунікацій", – розповідає Вікторія.

Конкурс на заміщення вакантної посади директора Одеського теруправління вже оголошений. Черкащанка ще не визначилася, чи буде подавати свою кандидатуру.

"Конкурс відверто складний, як і регіон, який входить в юрисдикцію Одеського територіального управління. Вимоги до кандидатів високі, відбір –  жорсткий. Але, погодьтеся, в кінцевому підсумку, всі зацікавлені в тому, щоб територіальне управління в Одесі очолила компетентна людина, яка розділяє цінності НАБУ, яка довела у відкритій конкурентній боротьбі свій рівень професійної підготовки", – зазначає черкащанка.

Наразі у штаті одеського офісу 23 людини: директор, його заступник, п'ять фахівців і 16 детективів. Останні безпосередньо підпорядковуються головному управлінню в Києві. Вже є 10 детективів.

"Детектив – нова професія для України, яка поєднує в собі функції оперативного співробітника і слідчого. Приблизно п'ята частина детективів до приходу в НАБУ не працювали в правоохоронних органах. Всі вони стали частиною команди Бюро, перемігши у відкритому конкурсі. Це був усвідомлений вибір. Решта – це екс-співробітники поліції, СБУ, прокуратури, фіскальної служби, люди, що пройшли суворий відбір, з незаплямованою репутацією і високою мотивацією", – пояснює черкащанка.

У розпорядженні територіального управління НАБУ десять кабінетів на другому поверсі адмінбудівлі облради і приймальня для громадян на першому поверсі.

"Ми працюємо з 9 до 18 в робочі дні. Коли після перемоги в конкурсі я приїхала сюди в липні, тут не було нічого. Тоді про якийсь графік роботи і мови бути не могло. Я практично цілодобово займалася організаційними питаннями, орендою приміщення і так далі. Причому займатися доводилося будь-якими дрібницями, навіть лампочками: в кабінеті з шести горіли всього дві. Я і квартиру собі знайшла зовсім недавно, не було часу шукати", – розповідає Вікторія.

Наразі Вікторія Скорикова займається адміністративною роботою, бере участь в судових процесах, здійснює прийом громадян, зустрічаюся з громадськими активістами.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за півроку черкаські чиновники-корупціонери не сплатили до бюджету майже половину суми адмінштрафів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x