додому Новини Черкащина Борг у 200 тисяч гривень на кожну українську родину: Анатолій Гриценко у...

Борг у 200 тисяч гривень на кожну українську родину: Анатолій Гриценко у Черкасах розкритикував Держбюджет (ФОТО)

0

Позапарламентська партія "Громадянська позиція" не голосувала б за законопроект про Держбюджет-2018. Про це на прес-конференції 29 листопада у Черкасах заявив лідер партії Анатолій Гриценко, повідомляє кореспондент vikka.ua.

Анатолій Гриценко розповів, що за головний фінансовий документ партія б не голосувала, якби була у Раді, через кілька причин. Перша – не було звіту, передбаченого бюджетним кодексом Уряду за використання бюджету попередніх років, а друга – перше читання відбулося із запізненням на місяць.

"Уряд так працювати не повинен, це безвідповідально. На порушення закону не звертає уваги ні Президент, ні спікер, ні голова Уряду, – каже він. – Чому принципово голосувати не можна, бо по всіх напрямках видатків є збільшення, але їх масштаби різні".

Також глава партії пояснює: якщо говорити про владців, то там збільшення вимірюються десятками відсотків, а якщо про звичайних людей – то одиницями.

"Уряд набрав стільки боргів, що про це навіть страшно сказати землякам, особливо тим, що живуть в селах. На кожну родину із чотирьох осіб борг перевищив вже двісті тисяч гривень. І уряд продовжує "накручувати" ці борги за рахунок обвалу гривні і буквально закладаючи в бюджет нові заборгованості", – говорить Анатолій Гриценко.

Політик наголошує, що за таких умов українцям слід чекати обвалу гривні у 2018 році та зростання курсу долара до 30,1 грн.

"Борги потрібно віддавати в доларах, а податки збирають в гривнях. Обвал гривні закладений і на наступний рік. Згідно проекту бюджету, на кінець наступного року, долар буде коштувати 30,1 грн, а в середньому за рік – 29,3, – розповідає Гриценко. – Можна створити умови, податкові, митні, дерегуляторні, підтримувати бізнес для того, щоб в країну йшли інвестиції і внутрішні і зовнішні. Зараз йде "розбазарювання" державних коштів, яке іде в проект бюджету".

Як повідомляв сайт vikka.ua, нв Черкащину надійшло майже 400 тисяч грн., відшкодованих від утрат сільсько- та лісогосподарського виробництва.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version