НовиниЧеркащинаБорг у 200 тисяч гривень на кожну українську родину:...

Борг у 200 тисяч гривень на кожну українську родину: Анатолій Гриценко у Черкасах розкритикував Держбюджет (ФОТО)

-

- Advertisment -

Позапарламентська партія "Громадянська позиція" не голосувала б за законопроект про Держбюджет-2018. Про це на прес-конференції 29 листопада у Черкасах заявив лідер партії Анатолій Гриценко, повідомляє кореспондент vikka.ua.

Анатолій Гриценко розповів, що за головний фінансовий документ партія б не голосувала, якби була у Раді, через кілька причин. Перша – не було звіту, передбаченого бюджетним кодексом Уряду за використання бюджету попередніх років, а друга – перше читання відбулося із запізненням на місяць.

"Уряд так працювати не повинен, це безвідповідально. На порушення закону не звертає уваги ні Президент, ні спікер, ні голова Уряду, – каже він. – Чому принципово голосувати не можна, бо по всіх напрямках видатків є збільшення, але їх масштаби різні".

Також глава партії пояснює: якщо говорити про владців, то там збільшення вимірюються десятками відсотків, а якщо про звичайних людей – то одиницями.

"Уряд набрав стільки боргів, що про це навіть страшно сказати землякам, особливо тим, що живуть в селах. На кожну родину із чотирьох осіб борг перевищив вже двісті тисяч гривень. І уряд продовжує "накручувати" ці борги за рахунок обвалу гривні і буквально закладаючи в бюджет нові заборгованості", – говорить Анатолій Гриценко.

Політик наголошує, що за таких умов українцям слід чекати обвалу гривні у 2018 році та зростання курсу долара до 30,1 грн.

"Борги потрібно віддавати в доларах, а податки збирають в гривнях. Обвал гривні закладений і на наступний рік. Згідно проекту бюджету, на кінець наступного року, долар буде коштувати 30,1 грн, а в середньому за рік – 29,3, – розповідає Гриценко. – Можна створити умови, податкові, митні, дерегуляторні, підтримувати бізнес для того, щоб в країну йшли інвестиції і внутрішні і зовнішні. Зараз йде "розбазарювання" державних коштів, яке іде в проект бюджету".

Як повідомляв сайт vikka.ua, нв Черкащину надійшло майже 400 тисяч грн., відшкодованих від утрат сільсько- та лісогосподарського виробництва.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині судитимуть водія, який пропонував хабар поліцейським

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт проти жителя міста Черкаси, який запропонував неправомірну вигоду працівникам поліції. Про це повідомляє...

На Черкащині рятувальники зводять укріплювальні дамби

У зоні підтоплення та на понижених прирічкових територіях Черкаської області рятувальники вживають превентивних заходів для запобігання погіршенню ситуації. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x