НовиниЧеркасиБорг черкаського «Азоту» не продали: підприємство нарощує виробництво

Борг черкаського «Азоту» не продали: підприємство нарощує виробництво

-

- Advertisment -

Фонд гарантування вкладів так і не зміг продати на аукціоні боргові зобов’язання черкаського «Азоту». Про це повідомляється на порталі «Прозоро».

Причина – жодного учасника.

На торги виставлялися кредитні зобовязання «Азоту» на 1,9 млрд грн перед «дочкою» російського «Сбербанка».  Стартова ціна лота складала 1,9 млрд грн. Покупець мав отримати комплекси будівель і споруд цехів загальною площею понад 130 тис. кв. м, майже 29 га землі, зокрема, із цільовим призначенням «землі промисловості», а також залишки природного газу обсягом понад 36,3 млн куб. м.

Також новий власник міг би отримати понад 10 тис. основних засобів, а саме – виробниче обладнання, трубопроводи, міжцехові комунікації, кабельні розводки, компресори, кабельні комунікації, холодильник регенерації тощо.

Нагадаємо, що черкаський «Азот» —один із найбільших виробників хімічних добрив в Україні. Він належить Дмитру Фірташу, який перебуває під санкціями РНБО України.

 

У січні-лютому ПрАТ «Азот» виготовило 235 тис. т міндобрив, що на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Group DF.

«У січні-лютому 2023 року Черкаський «Азот», що входить до азотного холдингу OSTCHEM, виготовив 235 тис. тонн мінеральних добрив. Це на 23% більше, ніж у січні-лютому минулого року, коли було випущено 191,7 тис. тонн мінеральних добрив», – йдеться в повідомленні.

Ключовим продуктом, за рахунок якого підприємство демонструвало зростання обсягів виробництва у січні-лютому 2023 року, став карбамід, обсяги виробництва якого за 2 місяці зросли на 196% із 22,8 тис. т у 2022 році до 67,4 тис. т.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • Відбувся аукціон із продажу майнового комплексу «Черкаської продовольчої компанії». Стартова ціна заводу була 361 млн грн. А продали колишній мясокомбінат за 22 млн грн.
  • Весняне водопілля: на Черкащині ситуація дещо стабілізувалась. Водночас усі служби й далі працюють у посиленому режимі. Оскільки загроза ще є, можлива друга хвиля.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x