НовиниЧеркасиБорг черкаського «Азоту» не продали: підприємство нарощує виробництво

Борг черкаського «Азоту» не продали: підприємство нарощує виробництво

-

- Advertisment -

Фонд гарантування вкладів так і не зміг продати на аукціоні боргові зобов’язання черкаського «Азоту». Про це повідомляється на порталі «Прозоро».

Причина – жодного учасника.

На торги виставлялися кредитні зобовязання «Азоту» на 1,9 млрд грн перед «дочкою» російського «Сбербанка».  Стартова ціна лота складала 1,9 млрд грн. Покупець мав отримати комплекси будівель і споруд цехів загальною площею понад 130 тис. кв. м, майже 29 га землі, зокрема, із цільовим призначенням «землі промисловості», а також залишки природного газу обсягом понад 36,3 млн куб. м.

Також новий власник міг би отримати понад 10 тис. основних засобів, а саме – виробниче обладнання, трубопроводи, міжцехові комунікації, кабельні розводки, компресори, кабельні комунікації, холодильник регенерації тощо.

Нагадаємо, що черкаський «Азот» —один із найбільших виробників хімічних добрив в Україні. Він належить Дмитру Фірташу, який перебуває під санкціями РНБО України.

 

У січні-лютому ПрАТ «Азот» виготовило 235 тис. т міндобрив, що на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Group DF.

«У січні-лютому 2023 року Черкаський «Азот», що входить до азотного холдингу OSTCHEM, виготовив 235 тис. тонн мінеральних добрив. Це на 23% більше, ніж у січні-лютому минулого року, коли було випущено 191,7 тис. тонн мінеральних добрив», – йдеться в повідомленні.

Ключовим продуктом, за рахунок якого підприємство демонструвало зростання обсягів виробництва у січні-лютому 2023 року, став карбамід, обсяги виробництва якого за 2 місяці зросли на 196% із 22,8 тис. т у 2022 році до 67,4 тис. т.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • Відбувся аукціон із продажу майнового комплексу «Черкаської продовольчої компанії». Стартова ціна заводу була 361 млн грн. А продали колишній мясокомбінат за 22 млн грн.
  • Весняне водопілля: на Черкащині ситуація дещо стабілізувалась. Водночас усі служби й далі працюють у посиленому режимі. Оскільки загроза ще є, можлива друга хвиля.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Поліція повідомила деталі смертельної ДТП на Уманщині

Автопригода сталася біля села Паланка Уманського району. Зіткнулися автомобілі ВАЗ та Fiat, внаслідок чого є загибла і постраждалий. За...

На Черкащині очікуються невеликі дощі

Циклони продовжують утримувати свій вплив Черкащиною. Очікуються невеликі дощі, місцями з грозами, проте вдень суттєвих опадів не передбачається. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x