НовиниЧеркащинаБондаренко дав "зелене світло" на забудову черкаських пляжів багатоповерхівками

Бондаренко дав "зелене світло" на забудову черкаських пляжів багатоповерхівками

-

- Advertisment -

Забудові пляжу на Митниці – бути. Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко передумав судитися через утаємничений детальний план, який дозволяє забудувати прибережну смугу Дніпра висотками. Він відкликав позов щодо скасування рішення місцевого виконкому про детальний план території, який дозволяє будувати восьмиповерхівки на набережній, хоча, згідно з Генпланом та детальним планом територій, там передбачене будівництво до трьох поверхів. Мова йде про детальний план територій від вантажного порту до вулиці Сержанта Жужоми у мікрорайоні Митниця, повідомляє "Експо-ТВ".

Нагадаємо, влітку 2017 року детальний план було затверджено на засіданні так званого "темного" виконкому. Тоді питання були винесені з голосу, порядок денний не був оприлюднений на сайті, а трансляція засідання була вимкнена. Терміново ухвалене рішення викликало бурхливу реакцію депутатів. Через кілька днів на сесії міської ради було зареєстровано проект про скасування детального плану територій. Він знайшов підтримку в більшості депутатів, а міський голова Бондаренко не ризикнув його ветувати.

Водночас ПП "Шора", на землі якого здійснюється одна зі спірних забудов, звернулася до суду і в грудні минулого року Соснівський районний суд Черкас визнав рішення депутатів про скасування детального плану територій неправомірним. Міська рада в особі тодішнього секретаря Олександра Радуцького звернулася в апеляційну інстанцію, однак 9 січня 2018 року міський голова Бондаренко відкликав апеляційну скаргу до Київського апеляційного адмінсуду по цій справі, фактично позбавивши місто можливості в подальшому судовому розгляді домогтися скасування детального плану територій, який дає можливість здійснювати висотну житлову забудову набережного масиву. Лише на ділянці прибережної смуги між вулицями Козацька та Сержанта Смірнова має вирости кілька десятків багатоповерхівок.

Окрім цього, за фактами порушень під час розробки детального плану цих територій відкрито кримінальне провадження. За версією слідства, директор департаменту архітектури та містобудування Черкаської міськради Артур Савін і головний архітектор міста Віталій Чернуха неправомірно надали містобудівні умови та обмеження забудови ділянок вже згаданому ПП "Шора" та ПП "Інвестиційно-будівельна компанія "Будгарант". Перша фірма будує на Героїв Дніпра, 4, друга – на розі вулиць Козацької та Героїв Дніпра.

Крім того, посадовці затвердили технічне завдання під час розробки детального плану територій виконавцю, яке суперечить Генеральному плану та зонінгу. Зокрема за вищевказаними адресами передбачена забудова з блокованими житловими будинками із поверховістю до трьох поверхів, а в розробці детального плану було поставлено завдання розробити документацію для розміщення багатоквартирної середньоповерхової житлової забудови.

До речі, власницею ПП "Шора" є пані Нечаєва, директор – Андрій Коваль. Засновниками ПП "Будгарант" є Інна Скорнякова та Максим Полішкевич, який і керує підприємством.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський мер не судитиметься через утаємничений план, що дозволяє забудувати набережну висотками.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x