додому Новини Черкащина Бойові прапори та хода вишиванок: у Золотоноші відгриміли патріотичні фестивалі (ФОТО)

Бойові прапори та хода вишиванок: у Золотоноші відгриміли патріотичні фестивалі (ФОТО)

0

Всеукраїнські фестивалі чорнобривців та юнацької патріотичної пісні у Золотоноші запам’яталися ходою вишиванок, виставкою бойових прапорів із зони АТО, презентацією майстрів живопису, декоративного мистецтва, випічки і меду і виступами талановитої молоді. Про це повідомляє сайт міста.

Розпочався ранок для містян із Меморіального парку. Тут вже вдруге відбулась знакова подія для золотонісців – сотні прапорів України, стяги різних міст та ті, що побували на полях боїв, прикрасили нашу зелену зону. Волонтери та українські воїни почали збирати їх із 2014 року. Першим став прапор міста Київ, який підписували люди на майдані. Далі ж, буваючи у багатьох містах Батьківщини, з кожного привозили стяги із побажаннями. Мета акції – пройти усю Україну, пронести дух патріотизму, вшанувати пам’ять героїв Майдану та АТО. Цього року виставка містить понад чотири кілометри прапорів.

Тим часом у парку Шевченка почали розгортати численні виставки учасників 6-го Фестивалю чорнобривців. Решта готувалися до анонсованої ходи вишиванок центром міста, прикрасою якої мали стати оформлені у "чорнобривцевому стилі" дитячі візочки. Тут учасникам не завадив навіть дощ, котрий розпочався саме перед стартом маршу. Під акомпанемент парасольок золотонісці та гості міста таки здійснили ходу, паралельно віддавши шану біля пам’ятника Героїв Небесної Сотні, а також біля Кобзаря.

Далі головне місце подій змістилося до міського Будинку культури, де відбулося нагородження переможців Фестивалю чорнобривців, а згодом – гала-концерт переможців Фестивалю патріотичної пісні.

Як повідомляв сайт vikka.ua, найспівочіший юнак України має черкаську прописку.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version