НовиниЧеркащинаБлизько сотні черкащан протестували проти будівництва на Митниці (ФОТО)

Близько сотні черкащан протестували проти будівництва на Митниці (ФОТО)

-

- Advertisment -

Майже сотня жителів мікрорайону Митниця з ініціативи місцевого КСНу 4 липня провели зустріч із представниками влади та забудовника, щоб виступити проти зведення багатоповерхового будинку по вулиці Героїв Дніпра, 4. Люди, невдоволені сусідством новобудови, кажуть: бояться втратити вигляд на Дніпро та міський пляж. Крім того, їх непокоїть підключення будинку до каналізації.

Facebook / Роман Шовенко

"Людей турбувало в першу чергу, як буде вирішено питання з каналізаційною мережею. На жаль, забудовник не зміг надати відповідь", – розповіла у Facebook екс-депутат міськради Наталія Коваленко.

Присутній на зустрічі Директор департаменту архітектури Черкаської міськради Артур Савін розповів, що у забудовника всі дозволи на будівництво є і забудову внесено до Генплану міста.

Це підтвердив і представник забудовника, який надав усю необхідну документацію. Однак присутніх митничан такі аргументи не переконали.

"Ми напишемо заяву від комітету самоорганізації населення та за підписами жителів мікрорайону з вимогою припинити будівництво та організувати проведення громадських слухань", – зазначила голова КСН "Митниця" Галина Шуміленко.

Нагадаємо, забудовник ділянки по Героїв Дніпра, 4 – ПП "Шора" – вперше намагався отримати містобудівні умови та обмеження на засіданні виконкому ще 24 липня 2015 року. Тоді місцеві жителі вперше висловили спротив будівництву. Людей обурювало, що "висотку" хочуть звести на березі Дніпра. Другою спробою отримати містобудівні умови та обмеження стало 25 серпня. Тоді проти забудови виступав і екс-мер Черкас Сергій Одарич. Це питання розглядав виконком і на початку року – 6 січня. ПП "Шора" було відмовлено через відсутність затвердженого детального плату міста. Зрештою дозвіл на будівництво дав профільний департамент. Однак 17 травня 2016 року виконком його скасовує. Вже 22 грудня того ж року міська рада ухвалює рішення про зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки, тим самим дозволивши будівництво за певних умов. Зокрема розробити проект благоустрою і озеленення прилеглої території.

Як повідомляв сайт vikka.ua, жителі Чигиринщини погрожують дорожнім бунтом.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x