НовиниЧеркащинаБлизько півтисячі правоохоронців забезпечуватимуть порядок під час щорічного паломництва...

Близько півтисячі правоохоронців забезпечуватимуть порядок під час щорічного паломництва в Умані

-

- Advertisment -

Під час паломництва в Умані працюватимуть підрозділи Національної поліції та Національної гвардії, а також вперше нові підрозділи тактичної поліції. Також, спільно з українськими колегами, охоронятимуть порядок щонайменше 15 офіцерів поліції Держави Ізраїль. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

На зустрічі із міністром внутрішніх справ Ізраїлю Аріє Дері, очільник МВС України Арсен Аваков зазначив, що готовий піти на всі кроки, щоб забезпечити безпекою гостей Умані.

"За нашими прогнозами цього місяця до України приїде понад 30 тисяч паломників-хасидів, не лише громадян Ізраїлю, а й Америки, Канади, Англії та інших держав. Я добре знаю, наскільки важливо для вашої держави паломництво у ці місця та забезпечення порядку та безпеки тут. У цьому питанні ми готові піти на усі необхідні для вас кроки, аби забезпечити безпеку на належному для вас рівні", – повідомив Арсен Аваков.

Очільник МВС наголосив, що організувати безпеку – це зусилля кількох сторін, тому двом країнам доведеться реалізовувати ці завдання.

"Для нас важливо вирішити усі делікатні ситуації. Більше за все хвилюють провокативні дії, коли нападають або на єврейські реліквії, або на християнські. Добре, що при організації паломництва, у нас є гарна співпраця із офіцерами поліції Ізраїлю", – додав міністр внутрішніх справ України.

За його словами, до кінця року МВС планує оснастити ключові місця для паломників інтелектуальними картами, аби у подальшому уникнути провокацій.

Своєю чергою, міністр внутрішніх справ Ізраїлю Аріє Дері високо оцінив готовність української сторони до організації порядку під час заходів.

"Я б хотів подякувати вам за екскурсію, яку ми сьогодні пройшли в Умані. Ми мали змогу ознайомитися з усіма важливими для нас місцями. Ми побачили, що уся ваша команда готова докласти максимум зусиль для безпеки", – сказав міністр внутрішніх справ Ізраїлю.

Він наголосив, що ізраїльська сторона добре розуміє, що серед такої великої кількості людей, які прибудуть до міста, будуть проблемні учасники.

"І ми вважаємо, що українська сторона повинна діяти із ними у межах вашого законодавства. Я пропоную створити робочу групу після усіх свят, яка разом із послом, вашим представником та громадою будуть працювати протягом наступного року над вирішенням усіх проблемних питань", – додав він.

Як повідомляв сайт vikka.ua, хасидів в Умані зустрінуть 200 корів і водолази.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x