додому Новини Освіта Близько півсотні класів у Черкасах навчаються дистанційно

Близько півсотні класів у Черкасах навчаються дистанційно

0

У 12 черкаських школах на дистанційну форму навчання відправлені 52 класи, 8 з них – частково (півкласу на навчанні онлайн, півкласу оффлайн).

Після 12 жовтня навчання відновлюють 6 класів з вищезгаданого переліку. З 13-14 жовтня – ще 6 класів. Про це у Facebook повідомив головний освітянин міста Сергій Воронов.

«Єдиному закладу, якому особисто я рекомендував піти на дистанційну форму навчання в повному складі – колегіум «Берегиня», оскільки там у п’ятницю підтвердилось ще кілька випадків на захворювання, а в понеділок свої результати дізнаються ще кілька працівників та вже зараз є різка тенденція до зростання захворювань. Працюємо на випередження», – зазначив очільник департаменту освіти та гуманітарної політики.

За його словами, наразі ситуація є повністю контрольованою та безпечною.

Згідно з обмеженнями «помаранчевої» зони, у школах викладачі повинні носити захисний екран для обличчя. Воронова поінформували, що екранами школи забезпечені, але якщо будуть виникати із цим проблеми – просить звертатись до нього особисто.

«Я порадився із Асоціацією керівників закладів загальної середньої освіти і ми випрацювали наступну чітку позицію – прагнемо продовжити навчання в штатному режимі, дотримуючись усіх карантинних норм. Водночас ми працюємо над тим, аби дати можливість для навчання і для тих дітей, батьки яких бояться відпускати їх до школи. Завжди має існувати альтернатива», – каже фахівець.

Остаточне рішення про те, коли розпочнеться шкільний карантин, буде за регіональною комісією ТЕБіНС.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкащина перемістилась у «помаранчеву» карантинну зону.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version