НовиниЧеркасиБлагодійники спільно із міською владою підтримують переселенців Черкас

Благодійники спільно із міською владою підтримують переселенців Черкас

-

- Advertisment -

Проєкт «Прихисток ВПО Черкаси» успішно втілюють у нашому місті БФ «Допоможи ближньому» спільно з міською владою. Цей проєкт реалізовують в межах програми «Шелтер», яку організував Фонд Східна Європа за фінансування Embassy of Denmark in Ukraine для переселенців, які тимчасово проживають в приміщеннях черкаських гуртожитків, інформує сайт Черкаської міської ради.


Днями у ці гуртожитки, де мешкають близько 270 внутрішньопереміщених осіб, придбали і передали 21 холодильник черкаського виробництва.

«Така техніка стане в нагоді найбільш вразливим категоріям постраждалих людей – сім’ям з дітьми, вимушено переміщеним студентам-сиротам, людям старшого віку», – зазначає керівниця БФ «Допоможи ближньому» Лідія Дмитренко.

Окрім того, у межах реалізації проєкту «Прихисток ВПО Черкаси» переселенцям-мешканцям гуртожитків роздадуть гігієнічні набори (рушник і миючі засоби). Ще один етап проєкту – популяризація серед переселенців українського слова і української книги.

«Були виготовлені книжні полички, які розмістимо у кожному з цих гуртожитків. Їх наповнимо сучасною українською літературою, у тому числі, і черкаських авторів. Наразі триває закупівля книг. Також заплановано проведення авторських читань за участю письменників та ВПО, де люди зможуть поспілкуватися і більше дізнатися про українську культуру», – розповіла керівниця проєкту «Прихисток ВПО Черкаси» Лідія Сидорчук.

Цікавою особливістю є те, що під час реалізації проєкту здійснюється також підтримка місцевого виробника – під час закупівлі товарів і послуг надається перевага черкаським і вітчизняним виробникам.


Зауважимо, що нещодавно БО «Благодійний фонд «Допоможи ближньому Черкаси» і виконавчий комітет Черкаської міської ради підписали меморандум про співпрацю у сфері благодійної діяльності. Її основними напрямками є розвиток благодійної діяльності, спрямованої на вирішення нагальних проблемвнутрішньопереміщених осіб, благодійного сприяння територіальній обороні та Збройним Силам України, залучення зусиль інших благодійних організацій, меценатів.

Нагадаємо, що з початком повномасштабного російського вторгнення в Україну у Черкасах за ініціативи міського голови Анатолія Бондаренка запрацював Гуманітарний центр Черкаської міської ради. У ньому надають різнопланову підтримку переселенцям і захисникам України.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x