НовиниЧеркасиБлагодійний аукціон: черкащани зібрали 502 тис грн на реанімобіль

Благодійний аукціон: черкащани зібрали 502 тис грн на реанімобіль

-

- Advertisment -

У сховищі ТРЦ «Pioneer» відбувся доброчинний аукціон, на якому збирали кошти на придбання реанімобіля для воїнів-захисників. На продаж виставляли півтора десятки лотів. Серед учасників аукціону був і перший заступник міського голови Черкас Сергій Тищенко, інформує сайт Черкаської міської ради.

Фото – пресслужби ЧМР

Ініціатором заходу став благодійний фонд «Черкаси Чайка».

«У країні йде війна, і ми тут, в тилу, повинні максимально зробити все від нас залежне для нашої перемоги, – відзначив Сергій Тищенко. – Тут є лоти, пов’язані з іменами наших героїв, які загинули, але залишили яскравий слід в історії України, в історії Черкас. І дивлячись на ці речі, я впевнений: ми обов’язково переможемо».

Серед лотів – військові артефакти, спортивні нагороди від чемпіонів Європи й світу. Була картина, створена штучним інтелектом, майстер-класи з акторської майстерності від Павла Гончарова, фотомайстерності від Гаррі Єфімова, з контр-аварійного водіння автомобіля від очільника Автомобільного клубу «Черкаси» Андрія Яроменка, творчі роботи черкаських майстрів тощо. За окремий донат подяки можна було придбати брелок із уламком ворожої зброї.

Найпершим лотом стала «стріляна вишиванка». Сорочку, вишиту уламками від снарядів, створили мастрині обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України разом із дружинами й сестрами військових. Саме з неї й виникла ідея доброчинних торгів для збору коштів. У результаті її придбали за 20 тисяч гривень.

Найдорожче, за 155 000 гривень, продали  картину, створену штучним інтелектом, із промовистою назвою «Крах російської імперії».

Перший заступник міського голови Сергій Тищенко придбав іменну футболку з автографом і боксерські печатки черкаської спортсменки, учасниці чемпіонатів України й світу з боксу, володарки поясу версії BDB Марини Мальованої. А також екстра-лот: медаль боксера, поліцейського відділу з проведення спеціальних операцій управління “КОРД” Олега Прудкого, який загинув, захищаючи Україну. Олег Прудкий першим в історії черкаського боксу здобув золото у ваговій категорії 60 кг. Після аукціону Сергій Олександрович повернув нагороду дружині захисника. Він подякував родині Героя і висловив їм підтримку.

Загалом під час благодійного аукціону зібрали 502 тисячі гривень.

«Для реанімобілю, середня ціна якого 20 тисяч євро, цих коштів мало, однак ми не відступимо від мети, будемо працювати й далі, аби придбати такий реанімобіль, який рятуватиме життя нашим воїнам», – відзначила волонтерка БФ «Черкаси Чайка» Юлія Баранько.

Також під час заходу кожен охочий у спеціальному блокноті міг написати побажання нашим воїнам, які планують передати на передову разом із придбаним реанімобілем.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x