НовиниСпорт"Бізнес завжди допомагає школі": у Черкасах за кошти меценатів...

"Бізнес завжди допомагає школі": у Черкасах за кошти меценатів відремонтували спортивну залу (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Співпраця комунальних закладів із приватними підприємствами – потрібна й результативна. Це вкотре довели в Черкасах меценати, які за власний кошт взялися осучаснювати ремонт школи.

На початку нового навчального року у Черкаській школі №18 було відкрито два баскетбольні класи. А вже 13 листопада там з’явився сучасний спортивний зал. Усе – завдяки підтримці корпорації "Група Венето" і голові Федерації баскетболу України Михайлу Бродському, які інвестували у відновлення приміщення понад 100 тисяч доларів, інформує vikka.ua.

За словами директора навчального закладу Василя Грищенка, до ремонту спортивна зала мала один нюанс – підлога не відповідала вимогам занять спортивної секції. "Група Венето" поставила мету якнайшвидше виправити це. І вже протягом місяця роботи із заміни підлоги були виконані.

"Мрії збуваються, якщо вони правильно побудовані.14 років тому ми будували цей спортивний зал завдяки людині, яка була, є і лишилась в моїй пам’яті. Моїм товаришем, почесним громадянином Черкас, почесним будівельником України Ігорем Миколайовичем Калашником. Людиною, яка дуже багато працювала, аби цей спортивний зал існував. Це робилось у важких умовах безгрошів’я, але ми змогли побудувати для дітей. Втім, був один нюанс. Це ремонт підлоги спортивної зали. вона не відповідала вимогам занять спортивної секції. Адже ми були вимушені постелити недорогий лінолеум – на що тоді вистачило коштів. Сьогодні ми маємо унікальне покриття, сучасні баскетбольні щити для занять, трибуни для глядачів, шафки для дітей. І можемо на весь світ заявити, що співпраця між приватним підприємством і комунальною установою важливі. Ці стосунки при розумному веденні господарства завжди повинні бути. І повірте мені, бізнес завжди допомагає школі", – каже директор школи.

Василь Володимирович додає, що спортивна зала створена для розвитку дітей у школі. І, можливо, через розвиток баскетболу, футболу та інших видів спорту вдасться подолати бажання деяких людей завдавати шкоду іншим.

Олександр Згіблов, своєю чергою, обіцяє й надалі вкладати зусилля у розвиток дитячого спорту.

"Дякуємо всім, хто допомагав і тим, хто не заважав. Ми намагалися зробити цей проект показовим не тільки для всього міста, а й всієї України. Ми тільки відкриваємо цей зал, але проект не закінчуємо. На території школи № 18 розпочалися роботи із заливки фундаменту під майбутній баскетбольний майданчик. Вже наступного року плануємо його відкриття. Працюємо над тим, щоб розширити нашу спортивну школу "Черкаських Мавп", "Країну Баскетболію", щоб діти займались в найкращих умовах", – каже місцевий обранець.

 

Слова подяки висловив і випускник 18-ї школи, гравець "Черкаських Мавп" Нікіта Руслов:

"Мені надзвичайно приємно, що у цій школі з’явилась така сучасна зала. Я вважаю, що це великий крок уперед. Закликаю всіх нас до заняття спортом. І не лише баскетболом".

Під час урочистого відкриття до всіх присутніх у форматі відео звернувся меценат Михайло Бродський. Він зауважив, що до спортивного розвитку дітей в Черкасах не повинна залишатись байдужою влада.

"Ми нічого не змінили і не зробили нічого важливого, але цим має займатися влада. Вона має не розкрадати податки, а витрачати їх для громадян, має займатися дітьми, не має бути байдужою, – каже голова ФБУ. – Я дивлюся, як грає наш хлопець із Черкас, якого ми в 9 років взяли до дитячої спортивної школи і він зараз грає в NBA, у нього мільйонні контракти. І можна стати багатим, відомим та успішним, однак не треба забувати про своє коріння, про свій дім. Коли ви всі виростете, ви теж пам’ятайте, звідки ви виросли, хто дав вам можливість. Тож прийдіть до інших дітей, допоможіть їм також".

Під час заходу директору школи урочисто вручили футболку від "Черкаських Мавп" під номером 9. А вже наприкінці юні баскетболісти зробили сюрприз глядачам – спортивно-музичний перформанс, танець фрістайл.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Черкаські Мавпи-04" виграли другий тур ВЮБЛ.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Смілянина засудили до п’яти років ув’язнення за збут гранат

Жителя Сміли позбавили волі на п’ять років за незаконний збут гранат, які він намагався продати за тисячу гривень. Про...

У Смілі не працюватиме вуличне освітлення

У Смілі не вмикатимуть зовнішнє освітлення для заощадження електроенергії. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. Через значний дефіцит...

Цікаве:

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x