НовиниБитва за місце під сонцем. У Черкасах торговці продовжують...

Битва за місце під сонцем. У Черкасах торговці продовжують війну із владою

-

- Advertisment -

Черкаські торговці знову дали про себе знати. 5 вересня, протестуючи проти закриття ринку на Казбеті, вони перекрили головну дорожню артерію міста – бульвар Шевченка. Як і в попередні рази з іншими ринками, влада намагається викоренити стихійну торгівлю, а торговці, у свою чергу, відповідають шантажем, блокуючи рух.

"Вони вийшли на протест, бо хочуть торгувати на своєму старому місці. Їхній єдиний аргумент – там ринок був завжди. Щось подібне ми чуємо і від торговців із вулиці Гоголя і тих, які сидять під "Макдональдсом". В усіх випадках це незаконні ринки. Єдиний вихід для них – перейти на ринки комунальної чи приватної власності. І тих, і інших ринків у Черкасах достатньо", – розповів vikka.ua начальник управління інспектування департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради Олександр Давиденко.

Facebook / Валерій Мироненко

Він також додає, що окрім незаконного аспекту, важливу роль відіграють антисанітарні умови, в яких на Казбеті продавали продукти харчування.

"Там ведеться торгівля у гнилих будках із гнилих прилавків і біля купи сміття. Усе ржаве, а вони там продають молоко, рибу, хліб. Там немає належних санітарних умов. Якби моя воля, я б загнав туди бульдозер. Це помийник, а не ринок, тому я перший виступаю проти них", – додає чиновник.

Визнає, що торговці збували продукцію в неналежних умовах і голова Черкаської профспілки працівників торгівлі, громадського харчування та послуг Леонід Запорожець. Від міської влади він чекає, що у тому районі все ж створять комунальний ринок.

"На Казбеті можна знайти іншу земельну ділянку, якщо та вже віддана під забудову, і створити там комунальний міні-ринок. Звичайно, торгувати слід тільки перевіреною продукцією в санітарних умовах, аби не піддавати загрозі здоров’я споживачів", – коментує Леонід Запорожець.

Водночас голова міської профспілкової організації "Солідарність" Ольга Ракова наголошує: торгівля має бути тільки законною, що передбачає сплату підприємцями податків і оренди до міського бюджету. Це ж саме стосується і обов’язкової наявності лабораторії, що тестує продукцію.

"У цьому районі потрібен ринок, адже там проживає чимало літніх людей, які не можуть собі дозволити продукти з магазину за вищими цінами, ніж на ринку", – зауважила вона.

За словами самих торговців ринку, їм дали лише тиждень на те, щоб самостійно очистити територію, прибравши торгові прилавки. Продавці стверджують: територію ринку планують передати під парковку для розташованого поряд супермаркету.

Невдоволені розгоном ринку і місцеві мешканці. "Коли бабуся торгує петрушкою на тротуарі – це порушення, а віджати землю і знищити ринок – це по закону. На місці торговців я б перейшов торгувати на центральну алею, раз забрали базар", – говорить містянин Сергій.

Мешканці Казбету планують збирати підписи та звертатися до місцевих депутатів з проханням врятувати ринок або хоча б знайти місце під новий і законний, адже це єдиний у мікрорайоні продуктовий базар.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські торговці не схотіли дурити сліпого покупця.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На фронті віддав своє життя захисник зі Сміли

Війна забрала життя смілянина Добровольського Ігоря Володимировича. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. 8 січня 1969 року чоловік...

Уманчанка під виглядом матері-одиначки отримала майже 200 тисяч гривень

Уманчанку визнали винною в шахрайстві. Вона незаконно отримала майже 200 тисяч гривень соціальної допомоги під виглядом матері-одиначки. Про це...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x