додому Новини Безпека Біля Умані розміновують водойму: дістали 7 небезпечних знахідок

Біля Умані розміновують водойму: дістали 7 небезпечних знахідок

0

Сапери дістають із ставка  залишки російської реактивної  ракети. На Уманщині стартували роботи з розмінування лісів та водойм. Протягом двох днів фахівці ГУ ДСНС у Черкаській області дістали з води уже  7 небезпечних знахідок. Інформує власкор ВІККА.

Рятувальники не дають прогнозів стосовно завершення розмінування. Площа імовірного забруднення  району вибухонебезпечними предметами  становить близько 32 т. га., а повідомлення про чергові знахідки приходять щодня.

Олександр Горобець, заступник начальника ГУ ДСНС в Черкаській області.

«Сказати на який відсоток знешкоджено не можна тому що кожен день надходять заявки від громадян вибухівки другої світової війни і сучасних боєприпасів. Водні об’єкти у нас складають імовірно 0,9 га , водних масивів також близько 1 тг”

Частину підводного розмінування на Черкащині створили у нинішньому році. Працівники підрозділу регулярно удосконалюють свої уміння, адже їм доводиться працювати за нульової видимості.

Підрозділ добре укоплектований технічними засобами розмінування. Спочатку запускають підводний дрон – сонобот. Він сканує дно водойми. На поверхні працює надводний дрон – чейзінг. До розмінування приступають після детального аналізу отриманої інформації. Кажуть, поспіх один з головних ворогів для сапера.

Олександр Горобець, заступник начальника ГУ ДСНС в Черкаській області.

Кожен спеціаліст, який працює на землі, він бачить. Тут інша обстановка. Складнощі були у тому що предмети які вилучили із цієї водойми знаходяться там рік. Вони були на певній глибині залучалися троси щоб вилучити їх із водойми.

У разі виявлення вибухонебезпечних предметів, рятувальники закликають не наближатися та не торкатися до них. Обов’язково попередити населення яке проживає у цьому районі. За телефонами 101 або 112 повідомити про небезпечну знахідку працівників ДСНС і дочекатися поки вони виконають свою роботу.

YouTube video player

Читайте також:

Черкаський лікар, про якого знімали фільм в США, привіз гуманітарний вантаж

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version