НовиниЧеркащинаБіля Черкаського відділу поліції мер підтримав затриманих "нацкорпусівців"

Біля Черкаського відділу поліції мер підтримав затриманих "нацкорпусівців"

-

- Advertisment -

Біля Черкаського відділку поліції зібралися представники "Нацкорпусу" для підтримки затриманих побратимів Дмитра Кухарчука та Антона Братка. Окрім них, на місце прибув і мер Черкас Анатолій Бондаренко, а також нардеп Олег Петренко та депутат облради від ВО "Батьківщина" Михайло Мушієк. Про це пише сайт "18000".

А за кілька годин після акції-підтримки Кухарчука, Анатолій Бондаренко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що дії правоохоронців у цій ситуації є неадекватними.

"Не збираюся виправдовувати дії активістів під час їхньої акції, однак нині правоохоронці, на мою думку, ведуть себе неадекватно. Відчувається, що хтось зверху "дав команду". Саме тому вони так нині поспішають, ледве не всім відділком поліції проводять обшуки у квартирах людей", − зазначив Анатолій Бондаренко у соцмережі.

Він також додав, що депутати міської ради та виконавчий комітет теж не залишать ситуацію без відповідної реакції. 

Слід зазначити, що думка, висловлена мером надвечір 10 березня – єдина реакція на події, що відбувалися цими вихідними в Черкасах. До цього протягом доби Анатолій Бондаренко не висловив жодної думки щодо влаштованих у місці масового скупчення людей заворушень.

 

Нагадаємо, 9 березня, після виступу Президента на одній з центральних площ міста представники "Національного корпусу" влаштували провокацію. Молодики в балаклавах та синьому камуфляжі під керівництвом Дмитра Кухарчука намагались перешкодити руху президентського кортежу. Потому – застосовуючи димові шашки та фаєри, вступили в бійку з полісменами. За останніми даними, під час бійки постраждало понад 20 правоохоронців.

Вже 10 березня поліція затримала двох найбільш активних осіб, які підозрюються в організації праворадикалів для вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції. Йдеться про лідера черкаського "Національного корпусу" Дмитра Кухарчука та його соратника Антона Братка. Окрім них, правоохоронці затримали ще п’ятьох учасників тих подій, однак по справі вони проходять як свідки у кримінальному провадженні, що було відкрите за суботніми подіями.

Наразі затримані перебувають в ізоляторі тимчасового утримання, де, за рішенням слідчого, вони може провести 72 години.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Ірина Геращенко після сутичок у Черкасах назвала "Нацкорпус" тітушками.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x