НовиниЧеркасиБіля черкаського університету відкрили новий мистецький об’єкт

Біля черкаського університету відкрили новий мистецький об’єкт

-

- Advertisment -

Біля бібліотечного корпусу ЧНУ 28 грудня урочисто відкрили новий мистецький об’єкт — монументальну абстрактну композицію «Норд-Вест». Повідомляють на сайті Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького.

Авторкою проєкту і його виконавицею стала магістрантка кафедри образотворчого й декоративно-прикладного мистецтва університету Дарина Черенок.

На церемонії виступили з вітальними промовами перший проректор Василь Мойсієнко, науково-творчий керівник авторки, викладач кафедри ОДПМ Олександр Костогриз, завідувачка цієї кафедри Лілія Полудень. Усебічно презентувала своє дітище «винуватиця» свята Дарія Черенок. Схвальну оцінку мистецькій роботі дав і присутній на урочистостях головний архітектор міста Черкаси Віталій Чернуха.

Декоративно-скульптурна композиція є металевою з використанням кераміки у окремих її елементах. Вона поєднує в собі як традиційне монументальне мистецтво, так і постмодерні підходи. Вітрила відображають невпинний поступ університету до своїх нових вершин, конусоподібні конструкції символізують протистояння світла й темряви й водночас гармонію. Орнаменти на колових керамічних фрагментах відтворюють традиції трипільської культури. 

Мистецький витвір є захищеною магістерською роботою Дарії Черенок. Вона та її родина взяли на себе практично всі матеріальні витрати, й відтак скульптурна композиція стала їхнім щедрим дарунком університету.

Читайте також:

У перші дні січня в Черкаській області триматиметься весняна погода 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

«Кожна жінка — богиня»: у Черкасах презентували арт-проєкт «Венера»

Черкаський художній музей презентує арт-проєкт заслуженого художника України Максима Гладька — «Венера». Про це повідомляють на сторінці музею. Венера —...

«Подаруй світло Харкову»: на Черкащині вже підготували перший транш підтримки

«Подаруй світло Харкову». Вантаж під такою назвою формують на Черкащині. Область долучилася до підтримки незламного Харкова, який щодня потерпає...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x