НовиниЧеркащинаБіля черкаської дамби залишилась на зимівлю зграя лебедів

Біля черкаської дамби залишилась на зимівлю зграя лебедів

-

- Advertisment -

23 січня біля черкаської дамби жителі станції Панське помітили зграю лебедів, яка не відлетіла на зимівлю до теплих країв. Про це у Facebook повідомив заступник начальника Держекоінспекції у Черкаській області Олександр Позняков.

Спеціалісти Державної екологічної інспекції встановили, що зграя нараховує близько 50 особин і знаходиться в Липівському орнітологічному заказнику на одній із невкритих кригою водних ділянок.

Олександр Позняков розповідає, що іноді деякі перелітні птахи залишаються зимувати, якщо зима тепла. Приміром, лебеді часто залишаються взимку на водоймах, які не замерзають. Особливо поблизу теплових електростанцій, інших об’єктах де є незамерзлі відкриті водойми.

Також однією з причин того, що птахи не мігрували на південь, може бути пізній виводок, коли потомство ще не може стати на крило. У такому випадку дорослі чекають до останнього, а потім приймають виважене рішення – або залишають виводок, або ж лишаються самі.

"Хочу всіх заспокоїти з приводу даної ситуації, оскільки наразі в заказнику нараховується значна кількість незамерзлих ділянок, на які птахи можуть перелітати. Навіть якщо крига скує всю водойму, лапи у лебедів не мерзнуть на льоду. Вони триматимуться купки. Їх можна буде підгодовувати. Якщо виникне необхідність, будемо рятувати, хоча тут знову-таки проблема – у неволі ці дикі птахи погано їдять. Також просимо не турбувати птахів, оскільки при наближені до зграї це може їх сполохати", – каже фахівець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у селі на Черкащині врятували із криги пораненого лебедя.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах фіксували підвищену концентрацію шкідливих речовин упродовж тижня

Протягом минулого тижня в місті Черкаси спостерігалася перевищена концентрація формальдегіду, аміаку та оксиду азоту, що перевищувало гранично допустимі норми....

У центрі Черкас водій маршрутки зухвало порушив ПДР (ВІДЕО)

Патрульні притягнули до відповідальності водія громадського транспорту за порушення ПДР. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Нещодавно в...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x