НовиниЧеркащинаБіля Черкас відкрили першу в області амбулаторію сімейної медицини

Біля Черкас відкрили першу в області амбулаторію сімейної медицини

-

- Advertisment -

Впровадження медичної реформи у черкаських ОТГ розпочалося із Білозірської об’єднаної територіальної громади. Днями у Білозір’ї, в реконструйованому приміщенні відкрився Центр первинної медико-санітарної допомоги – перший у ОТГ області. Про це "Укрінформу" повідомив директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько.

"Оскільки реформа децентралізації несе у собі посилення ролі громади в усіх аспектах життя суспільства, саме рішення місцевих громад здатне змінити неефективну і застарілу медичну модель на нову і сучасну, що й було зроблено в Білозірській об’єднаній територіальній громаді. Ремонт старої будівлі вдалося зробити за кошти державної субвенції (понад 2 мільйони гривень), для обладнання сучасних кабінетів громада залучила спонсорів та благодійників. Центр первинної медико-санітарної допомоги – перший такий у ОТГ області", – наголосив Сергій Слинько.

Медичну допомогу у Центрі надаватимуть головний лікар, 4 сімейних лікаря, 1 терапевт та 1 педіатр, головна медсестра і 10 медичних сестер.

За словами головного лікаря закладу Анатолія Коваленка, Білозірська ОТГ створила всі умови для залучення медичних фахівців, які приїхали сюди з інших областей.

Громада надає лікарям житло, можливість пільгової сплати комунальних послуг та гідну заробітну плату – до 10 тисяч гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через різке похолодання на Черкащині запрацювали пункти обігріву.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x