НовиниЧеркащинаБіля Черкас сміттєвоз став "жертвою" крадіїв та мало не...

Біля Черкас сміттєвоз став "жертвою" крадіїв та мало не спричинив лісову пожежу (ФОТО)

-

- Advertisment -

Доки місто потопає у смітті, а комунальники нарікають, мовляв, не встигають виконувати свою роботу, у лісі неподалік Черкас вже близько місяця стоїть покинутий сміттєвоз компанії-перевізника ТОВ "Умвельт Україна". Працівники компанії, що займається вивезенням сміття у місті, свідомо залишили вантажівку в лісі, адже та зламалася по дорозі на сміттєзвалище. Однак чим закінчиться ця історія – навіть вони передбачити не могли. Подробиці дізнавався сайт vikka.ua.

Розграбована вантажівка та скинута гора сміття у лісі. Таку шокуючу картину днями побачив черкащанин Євген Зарудний. Сміттєвоз залишили поблизу села Будище, приблизно за 200 метрів від траси.

"Просто всім байдуже. Так працюють наші господарники. Нікому нічого не треба", – зазначив він у соцмережі.

Вже за кілька днів про ситуацію дізналися місцеві екологи. І відразу забили на сполох.

"Засмічення потрібно якнайшвидше ліквідувати. У зв’язку з атмосферними опадами та надмірно високою температурою шкідливі речовини можуть потрапити в ґрунт, що призведе до забруднення земельної ділянки. Дикі тварини також можуть розносити це сміття. Якщо там виявляться якісь медичні відходи, то вони можуть підхопити вірус чи інфекцію і рознести її по лісу, що призведе до їх загибелі", – розповідає головний спеціаліст відділу екологічного контролю земельних ресурсів за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами Держекоінспекції в Черкаській області Валерій Колесніченко.

За словами еколога, серед скинутого сміття є багато пластику та поліетилену, що негативно позначається на природі, адже період розпаду таких відходів становить близько століття.

Фахівці Держекоінспекції провели заміри забрудненої площі, яка склала 36 квадратних метрів, та зафіксували порушення за ст. 152 КУпАП, що передбачає штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

Також буде обраховано шкоду, завдану навколишньому середовищу, тобто державі. Після проведення грошової оцінки суму штрафу буде передано до правоохоронних органів для встановлення винних осіб та притягнення їх до адмінвідповідальності.

Як сталося, що сміттєвоз недоїхав до звалища та був розграбований, розповів представник підприємства-перевізника ТОВ "Умвельт Україна" Олександр Варденський.

"Ще на початку весни ця машина їхала на полігон, і в зв’язку з тим, що там нерівна дорога, вантажівку зірвало з рами. Ми викликали ДСНС, кран і хотіли поставити її на місце, щоб там вивантажити сміття. Але вантажівка знову зламалася, обірвалися всі дроти, гідравліка. Було прийнято рішення залишити машину там, у лісі, до того часу, як погода стане сприятливою для вивантаження сміття", – розповів він.

Доки працівники чекали вдалої погоди та думали, як забрати сміттєвоз, його розікрали на запчастини невідомі.

"Зняли колеса, вкрали два акумулятори. Це взагалі відтягнуло термін, коли ми змогли б цю машину забрати. А вже 12 квітня наші працівники сказали, що з машини йде дим, оскільки від спеки сміття в кузові почало тліти. Щоб уникнути пожежі і уникнути займання лісу, ми вирішили вивантажити сміття на місці. Технічної можливості по-іншому це зробити не було", – пояснив Варденський.

За його словами, наразі працівники підприємства мають прибрати сміття та забрати вантажівку. Імовірно, її ремонтуватимуть на місці, адже багатотонну машину не так просто підняти і відбуксирувати.

Подробиці події дивіться у сюжеті "ВІККА-НОВИН".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасців обурила якість підготовки міських кладовищ до поминальних днів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x