НовиниЧеркащинаБіля Черкас горить очерет: попіл долітає до житлових будинків...

Біля Черкас горить очерет: попіл долітає до житлових будинків (Фото, відео)

-

- Advertisment -

На території Липівського орнітологічного заказника виникла пожежа очерету. Дим, що валує зі згарища видно фактично з кожного куточка Черкас, а попіл долітає до житлових будинків та багатоповерхівок.

Відповідні відео та фото з самого ранку почали поширювати мережею черкасці.

За словами начальника обласного Управління екологічного нагляду Олександра Познякова, невідомі особи підпалили лісові насадження, потім вогонь перекинувся на очерет в плавнях та на островах. Єгері та рятувальники намагалися локалізувати вогонь. Площа займання сягнула 4,5 гектарів.

Окрім цього у коментарі сайту vikka.ua начальник Черкаського міськрайонного відділу управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Андрій Хижняк повідомив, що на боротьбу з вогнем направлені золотоніські рятувальники та загони Черкаського міськрайонного відділу ДСНС. Останні – на човні, намагаються приборкати вогонь з води. Поки що пожежа не ліквідована, цей процес досить важкий і тривалий через важкодоступність території, яка вражена вогнем.

Наразі спеціалісти обрахували шкоду завдану об’єкту ПЗФ, яка склала 12375 грн. В подальшому збитки будуть направлятись до правоохоронних органів для розслідування та встановлення осіб, причетних до підпалу.

"Нас засмучує той факт, що є несвідомі громадяни, яким байдуже до довкілля. На жаль, притягнути до відповідальності ми можемо лише тоді, коли особу затримано на місці підпалу. Але ми над цим працюємо. Просимо громадян дотримуватись вимог пожежної безпеки і не забувати, що за спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна відповідальність відповідно до ст. 71-1 КУпАП. На об'єктах природно-заповідного фонду ст. 91 КУпАП", – зауважив Олександр Позняков.

Зазначимо, що Липівський заказник — орнітологічний заказник загальнодержавного значення в Україні. Його створено з метою охорони місця відтворення корисної водоплавної дичини. Восени у заказнику збирається до 17 тис. птахів, які зупиняються тут для годування. Найчисленнішим є крижень, високої чисельності також досягають лиска, чернь чубата, лебідь-шипун. Відмічено 8 видів птахів, що занесені до Червоної книги України: лебідь малий, гоголь, крех середній, скопа, лунь польовий, орлан-білохвіст, сапсан та сорокопуд сірий. Загалом у заказнику протягом року перебуває понад 100 видів птахів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через людську недбалість на Черкащині продовжують займатися гектари сухої трави.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x