НовиниЧеркащинаБільше сотні портретів "кіборгів" презентував у Черкасах відомий художник...

Більше сотні портретів "кіборгів" презентував у Черкасах відомий художник (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкаському художньому музеї 20 лютого відбулося відкриття виставки мистецького проекту "Портрети добровольців на війні", створеного відомим художником, добровольцем, Сергієм Пущенком, передає кореспондент vikka.ua.

"Ця виставка нас об'єднує в одному. Ми одностайні і не байдуже до того, що наразі відбувається. Всі роботи були зроблені на фазі батальйону та передовій", − розповідає художник.

Всього виставка налічує 110 портретів кіборгів. 56 полотен були виконані олією, а 54 на картоні олівцем та соусом. Сергій Пущенко також виконав ще один, 111-й, портрет командира батальйону. Він виконаний на бойовій міні.

Кожен портрет, каже художник, був зроблений за один сеанс. Робота над полотнами розпочалася в травні 2015 та завершилася в квітні 2016 року. Також портрети добровольців були вміщені в одній книзі.

Також на заході нагородили почесними медалями, орденами та відзнаками бійці-добровольців та волонтерів.

Доброволець зі Львова Ігор Ганосяк каже, що ідея створити таку виставку була дуже доречною, адже це увіковічнення та пам’ять про нелегкі часи.

Зазначимо, що Черкаси – не перше місто, де експонується виставка. До цього з проектом мали змогу познайомитись мешканці Рівного, Івано – Франківська, Львова та інших міст України.

Для довідки: Відомий український художник Сергій Пущенко народився в селі Володимирівка Межівського району на Дніпропетровщині.

Від весни 2015 року тривалий час перебував у зоні проведення бойових дій під час російської збройної агресії проти України, писав портрети вояків 5-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу "Правого сектора". Творчо працював у батальйоні, згодом став активним волонтером.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаському музеї вшанували визволителів Дебальцевого.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Поліція посилила патрулювання на вулицях Черкас

З метою забезпечення публічної безпеки та правопорядку на вулицях збільшено кількість піших нарядів та автопатрулів поліції. Про це пишуть...

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x