додому Новини Черкащина Більше сотні будинків у Черкаському районі постраждали від негоди

Більше сотні будинків у Черкаському районі постраждали від негоди

0

Буревій, що пройшовся Черкащиною увечері 1 липня, пошкодив 115 покрівель приватних домоволодінь у Черкаському районі. В основному найбільше потерпіли села Лозівок та Свидівок. Поодинокі випадки – у Софіївці, Будищах. Попередньо збитків завдано на суму близько 650 тис. грн. Про це у коментарі сайту vikka.ua повідомив голова Черкаської райдержадміністрації Анатолій Яріш.

"На сільські ради покладено повноваження складати акти обстеження. І голови села, і комісія, і сільські депутати мають самостійно обходити людей та виявляти завдані стихією збитки. Однак до сільрад жителі можуть звертатися і самостійно, – розповів очільник РДА. – В акті обстеження вказується сума необхідних будівельних матеріалів, складається дефектний акт і затверджується сільським головою. Потім документи передаються в адміністрації, де інформація буде узагальнюватися. Кінцевий термін здачі всіх актів – 6 липня".

Крім того, за словами Анатолія Яріша, одне із підприємств району взялося самостійно допомагати людям. На сьогодні жителям сіл Лозівок та Будище вони допомогли шифером в кількості понад тисячу листів, ще двісті листів дали на дитячий садочок.

Наразі люди можуть самостійно купувати матеріали на ту вартість будматеріалів, яка вказана в акті. Терміни виплати компенсації та її обсяги поки що невідомі – усе залежить від надходження коштів.

"Ми маємо чотири шляхи: місцевий бізнес та резервні фонди – держбюджету, районного та сільських бюджетів. Обласний резерв складає 600 тис. грн, у районному бюджеті – 250 тис. грн. Надлишкові кошти шукатимуть і в бюджетах сільрад", – додав він.

Нагадаємо, голова Черкаської ОДА звернувся до віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка з проханням віднайти кошти з резервного фонду Держбюджету на відшкодування завданих негодою збитків. За оцінками обласного штабу з НС, орієнтовна сума збитків по області сягає 400 мільйонів гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, стало відомо про стан дітей, на яких впала стіна під час буревію на Черкащині.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version