НовиниЧеркащинаБільше двох тисяч захисних костюмів для медиків від Порошенка...

Більше двох тисяч захисних костюмів для медиків від Порошенка надійшли у лікарні Черкаської області

-

- Advertisment -

2050 захисних костюмів для медичних працівників, придбані коштом Фонду Порошенка та компанії РОШЕН, передали у лікарні Черкаської області, які першими прийняли на себе удар епідемії коронавірусу.

Одну з партій костюмів доставила співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко.

"Сьогодні два міста на Черкащині потрапили в епіцентр COVID-19. Це Умань і Кам’янка. Звичайно, важливо дбати про те, аби всі хворі отримали необхідне лікування. А зробити це можуть тільки медики, які сьогодні виявилися найнезахищенішими", – зазначила Геращенко.

Вона розповіла, що лікарі Уманської міської лікарні, які працюють в інфекційному відділенні, тижнями не бувають вдома. "Вони живуть у гуртожитку поряд з лікарнею для того, аби допомагати тим, хто захворів, і не наражати на небезпеку свої родини. Це сьогодні воїни світла, які захищають Україну в тилу від пандемії. Ми мали серйозне спілкування з головним лікарем і міським головою Умані. Вони розповідають, що медики мають бути захищені через маски, костюми, дезінфектори. Всього цього катастрофічно не вистачає", – зауважила Геращенко.

Співголова фракції "Європейська Солідарність" також звернула увагу на необхідність суттєво підвищити оплату праці медичного персоналу.

"В Умані прийняли рішення на сесії місцевої ради по 12 тисяч гривень виплатити всьому медперсоналу лікарні, яка сьогодні працює для лікування хворих на COVID. При цьому в держбюджеті забирають всі гроші з регіонів, зі статей децентралізації і залишають регіони оголеними. Але ж саме регіони тягнуть сьогодні це навантаження по боротьбі з коронавірусом", – наголошує Геращенко.

"Сьогодні захисні костюми від Фонду Порошенка, від нашої політичної команди направилися до Черкас, де так само працює інфекційна лікарня. Такі захисні костюми отримують інші лікарні регіону. Це і Кам’янка, Шпола, Золотоноша.

Ми більше передамо на Умань і Черкаси, тому що сьогодні ці лікарні потребують такої допомоги", – повідомила Геращенко.

"Також ми привезли маски, дезінфектори, але ще лікарі просять сприяти в ремонті апаратів штучної вентиляції легень. Важко сьогодні – санітарні фірми, структури, які б могли робити цей ремонт, перевантажені. Тому звертаюся до всіх відповідних структур, які займаються ремонтом медичної техніки. А Фонд Петра Порошенка готовий сплатити цей ремонт", – повідомила Ірина Геращенко.

Вона також подякувала всім, хто на місцях не залишається осторонь і об’єднує свої зусилля. "Бізнес тут об’єднав свої скромні можливості, і як в 14 році роблять замовлення на захисні костюми, маски для лікарень. На жаль, немає системної відповіді влади на протидію вірусу і як рятувати економіку. І намагаються перекласти відповідальність на самих українців. Ті хто вивезли маски, де їхня відповідальність? Все це непокоїть – ті зміни до бюджеті, де не передбачено ніяких системних відповідей на підтримку медиків і економіки", – зауважила Ірина Геращенко. 

Загалом Фонд Порошенка та компанія РОШЕН закупили 130 тисяч високоякісних захисних костюмів для медиків. 30 тисяч вже надійшли в лікарні по всій країні, ще 100 тисяч будуть передані до кінця квітня. П’ятий президент Петро Порошенко також вимагає від влади забезпечити соціальний захист лікарів, зокрема ухвалити закон про страхові виплати медикам, які постраждали від коронавірусу.

"Ключова проблема – це захист медичних працівників. Фракція "Європейської Солідарності" наполягала на тому, щоб було сформовано декілька державних програм. Державна програма перша – це підвищення заробітної плати медпрацівникам – лікарям, медсестрам, особливо тим, хто зараз працює з інфікованими коронавірусом. На жаль, незважаючи на те, що нібито і бюджет прийнятий, гроші до лікарів не дійшли", – зазначає Порошенко.

"Друга позиція по лікарям – це виконання ультиматуму, якщо хочете, "Європейської Солідарності" щодо негайного страхування лікарів, так як ми в 2014 році зробили це стосовно воїнів, які боронять нашу державу на Сході від Російської Федерації. 100 мінімумів родині у випадку, на жаль, загибелі. І 30-50 мінімумів виплати у випадку хвороби. Лікарі і медпрацівники мають відчувати, що держава про них піклується", – наголосив Петро Порошенко.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Смілянина підозрюють у смертельному побитті батька свого знайомого

Смілянину повідомили про підозру в скоєнні нападу на батька свого знайомого, що призвело до його смерті. Про це повідомляє...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x