НовиниЧеркащинаБільше двох років розгляду справи Сергієнка: через нерви дружина...

Більше двох років розгляду справи Сергієнка: через нерви дружина підозрюваного втратила дитину

-

- Advertisment -

У Соснівському районному суді Черкас триває розгляд справи закатованого корсунського журналіста Василя Сергієнка. Чергове засідання 24 жовтня розпочалося з паперової колотнечі. Дружина загиблого Валентина Сергієнко надала клопотання від матері медійника про продовження слухань без неї. Усе через поважний вік. Однак захисники обвинувачених авторство заяви поставили під сумнів.

"На моїх очах цю заяву написала потерпіла і здала її в канцелярію від імені матері Сергієнка", – заявив адвокат. Він стверджує, що заяву Валентина Сергієнко подала на очах захисників у канцелярію 22 вересня, через 5 хвилин після закінчення судового засідання, на якому оголосили ухвалу про продовження запобіжного заходу обвинуваченим до 21 листопада.

Сама ж дружина Сергієнка переконує: клопотання матері Василя писала вдома, мовляв, через поважний вік та не може відвідувати засідання. А дії опонентів розцінює як навмисні.

"Це мама мого чоловіка Ніна Нища, жінці 90 років. Вона не ходить, в неї переламані дві ноги, тому вона ніяк не може відвідувати судові засідання, – розповідає Валентина Сергієнко. – Шість адвокатів працює над тим, як не проводити засідання, як це все затягнути, щоб люди стомилися від цього".

При цьому адвокат обвинуваченого Таміла Алексик зазначила, що тримання обвинуваченого в залі суду в скляній кабінці є приниженням його гідності, а також порушенням права на захист, адже перешкоджає спілкуватися із захисником.

Порадившись, Феміда відхилила клопотання, що неабияк обурило захисників.

"Заявили абсолютно правильне клопотання, яке ґрунтується на практиці Європейського суду з прав людини, як повинні забезпечуватись права підсудного у залі суду. Суд продемонстрував повне ігнорування цієї практики", – зазначив адвокат Сергій Гончар.

Окрім того, додають рідні Вадима Мельника, підозрюваного в організації злочину, багатодітна сім’я обвинуваченого суттєво постраждала через судовий процес. Мовляв, діти лишились без годувальника, а в дружини стався викидень. У самого ж підозрюваного буцімто загострилися старі проблеми зі здоров’ям.

"Переживають і діти, і дружина Вадима. Цей судовий процес тягнеться вже два з половиною роки і зараз у зв’язку зі зміною головуючого судді та з об’єднанням двох кримінальних проваджень в одне все починається спочатку, скільки ще буде продовжуватись і чим це закінчиться – невідомо. Немає доказів вини хлопців, визначених Законом підстав для тримання їх під вартою, але ніхто не змінює запобіжний захід", – каже брат підозрюваного Геннадій Мельник.

За його словами, адвокати неодноразово клопотали про пом’якшення міри запобіжного заходу Вадимові, та заявляли, що суду просто немає волі зробити це під тиском активістів, які захищають сторону постраждалих.

"Вадим – батько багатодітної родини, має трьох доньок і сина. Дочки вже повнолітні, одна з них прийомна. Син ще неповнолітній. Родина існувала практично за його рахунок і зараз залишилася без годувальника. А у дружини, яка була вагітна, у зв’язку з цими подіями стався зрив вагітності", – розповів брат підозрюваного.

Сам Вадим також має проблеми зі здоров’ям: у нього гіпертонічна хвороба, високий тиск. Усе через стару травму – перелом черепа.

"У нього сильні періодичні головні болі, майже із втратою свідомості. Перебуваючи під вартою, це, звичайно, не йде йому на користь, його стан здоров’я значно погіршився. Він зараз перебуває у санчастині СІЗО. Ще на попередніх слуханнях йому стало зле і після того він перебуває під наглядом лікарів", – зазначив Геннадій Мельник.

Після перерви засідання продовжили. Прокурор почав зачитувати обвинувачення, однак через тривалість процесу засідання знову перенесли на 31 жовтня. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Внаслідок ДТП у Черкасах автомобіль врізався у стіну будинку – ФОТОФАКТ

У Черкасах на перехресті вулиць Надпільна та Чехова сталася автомобільна аварія. Одна з автівок врізалася у стіну будинку. Повідомляє...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x