НовиниЧеркащинаБілоруси вперше ремонтуватимуть дорогу в Україні – почали із...

Білоруси вперше ремонтуватимуть дорогу в Україні – почали із черкаської траси за 113 мільйонів

-

- Advertisment -

Служба автомобільних доріг у Черкаській області 4 липня за результатами тендеру замовила ВАТ "Дорожньо-будівельний трест № 2 м. Гомель" (Білорусь) поточний середній ремонт автодороги державного значення Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань за 113,09 млн грн. Про це повідомляють "Наші гроші" із посиланням на систему "Прозорро".

До грудня трасу мають відремонтувати на ділянці км 0+000 – км 12+300 довжиною 12,3 км. Таким чином, ремонт коштує в середньому 9,19 млн грн. за кілометр.

Виконають демонтажні роботи і холодне фрезерування, укріплять узбіччя, влаштують покриття з асфальтобетонних і щебенево-мастикових сумішей, у тому числі перехідно-швидкісні смуги, з’їзди та смуги на підйом, встановлять бортові камені, огородження і напрямні стовпчики, нанесуть розмітку. Гарантійний строк на асфальтобетонне покриття становить три роки, а на розмітку фарбою – півроку.

Ціна угоди на вісім відсотків нижча від очікуваної вартості закупівлі в 123,36 млн грн.

Допущеними конкурентами були ПП "Дорстрой", ТОВ "Главшляхбуд", а також ТОВ "Ростдорстрой", яке єдине з учасників жодного разу не знижувало ціну під час аукціону.

Натомість ТОВ "Автомагістраль-Центр" і ТОВ "Декас Інжиніринг" не допустили до торгів через недоліки підтвердження наявності обладнання і матеріально-технічної бази.

Крім того, ТОВ "Нео Лайф Компані" просило не вимагати зазначення у відгуку до аналогічного договору інформацію щодо фактично влаштованого асфальтобетонного покриття площею не менше 10% від зазначеного у технічному завданні. На думку фірми, це обмежує конкуренцію, бо не всі учасники з об’єктивних причин можуть переоформити наявний відгук за виконаним договором. У якості прикладу вона навела тендерні перемоги ПП "Дорстрой" і ТОВ "Трансстроймеханізація", які отримувати ці відгуки від самої Черкаської САД. Однак замовник відмовив, вважаючи претензію безпідставною.

ОАО "ДСТ № 2 г. Гомель" із білоруського державного холдингу "Белавтодор" уперше виграло тендер в Україні. За даними інформагентства "Белта", невдовзі відкриються українські представництва ще двох дочірніх компаній холдингу – з Бреста і Гродно.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаську дамбу ремонтуватимуть цілодобово.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані на єврейській будівлі намалювали свастику: зловмисник потрапив на камеру

У єврейському кварталі міста Умань, що в Черкаській області, зафіксовано випадок антисемітизму та агресії проти правоохоронних органів. Про це...

Нардеп від Черкас, Драбова і Чорнобая задекларував 659 тис грн зарплати

659 628 гривень зарплати задекларував народний депутат, обраний від 195-го виборчого округу, Олег Арсенюк. Крім зарплати, в декларації за...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x