НовиниБезпеку на черкаських пляжах забезпечуватимуть 13 рятувальників

Безпеку на черкаських пляжах забезпечуватимуть 13 рятувальників

-

- Advertisment -

З 1 червня на комунальних пляжах Черкас ("Соснівський", "Пушкінський" та "Смілянський") чергуватимуть команди рятувальників. До кінця літа вони щодня пильнуватимуть за тим, аби відпочинок біля Дніпра був спокійним та безпечним, повідомляють на сайті міськради.

Кожен рятувальний пост оснащений усім необхідним для порятунку людей із води. Тут є і моторний човен, і санітарна сумка з медикаментами, і рятувальні жилети й кола, а ще бінокль, мегафон та легке водолазне спорядження (маска, ласти, трубка, багор).

"На кожному з рятувальних постів працюватиме від двох до трьох фахівців. Це залежить від розмірів пляжу. Чергування вони здійснюватимуть із 10:20 до 18:40 як у будні, так і вихідні. Такий проміжок обрали через те, що саме в цей час ми спостерігаємо найбільшу кількість людей, які відпочивають на березі", – розповідає очільник Черкаської міської аварійно-рятувальної служби Сергій Микитченко.

За його словами, у різні зміни загалом працюватиме 13 рятувальників. Одним із ключових їхніх завдань – вести постійне зорове спостереження за тими, хто відпочиває на пляжі, та вчасно виявляти людей, яким потрібна допомога.

Утім, серед обов’язків рятувальників не тільки допомогти в критичній ситуації, а й запобігти їй. Тож для цього вони пильнують, чи дотримуються відпочивальники правил поведінки на воді. Для прикладу, аби ті не пірнали у воду з човнів та не запливати за огороджувальні буї.

Як розповів Сергій Микитченко, торік у період купального сезону врятували життя сімом особам. Загалом часто допомоги рятувальників потребують підлітки або люди напідпитку.

"Зазвичай вони не розуміють небезпеки й запливають на достатньо велику відстань від берега, але сил повернутися назад у них не вистачає", – зазначає він.

Для цього слід дотримуватися простих правил поведінки на воді. Рятувальники просять не вживати спиртних напоїв на узбережжі, не йти у воду в нетверезому стані, не запливати за межі за буї, а ще – звертаються до дорослих контролювати дітей, з якими вони приходять на пляж.

Як повідомлв сайт vikka.ua, відпочивальників на черкаському пляжі зустрічатиме Дід Дніпрун.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкаській медичній академії провели наукову конференцію з участю американських хірургів (ВІДЕО)

У Черкаській медичній академії провели наукову конференцію з міжнародною участю. Тема: Травма та інфекція. Щоб обговорити нові напрацювання галузі...

Черкаські патрульні затримали водія з фальшивими правами

Під час патрулювання містом, патрульні помітили автомобіль Renault Logan, який був припаркований з порушенням правил дорожнього руху. Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x