НовиниЧеркащинаБезпеку має забезпечити сторона, яка зустрічає, – Шевченко про...

Безпеку має забезпечити сторона, яка зустрічає, – Шевченко про підготовку до паломництва в Умані (ФОТО)

-

- Advertisment -

3 серпня в Умані відбулася нарада з питань забезпечення організації заходів, пов’язаних з паломництвом брацлавських хасидів. Цьогоріч на святкування іудейського Нового року, яке триватиме із 29 вересня по 1 жовтня, очікують приїзду близько 40 тисяч вірян, інформує пресслужба Черкаської ОДА.

Участь у обговоренні взяли Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Джоель Ліон, голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко, міський голова Умані Олександр Цебрій, представники правоохоронних органів Держави Ізраїль, силових структур області та ін.

"Віряни, які приїздять до Умані, моляться за спасіння всіх нас. Важливо розуміти значимість цього місця не лише для хасидів, а для всього світу. Розуміємо, що коли така велика кількість людей прибуває в невелике місто, це певні виклики: і для правоохоронних органів, і міських служб. Ми робимо все можливе, щоб пояснити громадянам нашої країни, як треба себе поводити. Друкуємо брошури із роз’ясненнями, розповсюджуємо їх в аеропортах. Розповідаємо про закони України і важливість їхнього дотримання. Ми відкриваємо офіс інформаційної підтримку на самій території паломництва. Тож прошу у вас толерантності та розуміння", – виступив Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Джоель Ліон.

За словами голови Черкаської ОДА Ігоря Шевченка, представники державних органів влади, місцевого самоврядування, представники ізраїльської сторони – зацікавлені у тому, щоб усі заходи, пов’язані із забезпеченням релігійних потреб брацлавських хасидів, пройшли без надзвичайних ситуацій, комфортно і безпечно як для гостей Умані, так і для жителів міста.

"Коли ви, як турист чи паломник, обираєте країну, в яку поїдете, на що звертаєте увагу в першу чергу? Я на безпеку. І цю безпеку та порядок у всіх сферах має забезпечити сторона, яка зустрічає. Тож наше першочергове завдання – безпека та контроль над дотриманням законів України як туристами, так і українцями. Є немало проблемних питань, але їх має вирішувати не Ізраїль, а наші службу та суди. Тож продовжуємо діалог із іноземними партнерами та інвесторами, аналізуємо можливі недоліки проведення заходів та робимо висновки для поліпшення результату, розвитку туристичного та інвестиційного потенціалу всього регіону", – сказав Ігор Шевченко.

Подяку за увагу до Умані висловив міський голова Олександр Цебрій. Разом із тим він зосередився і на питаннях, які пов’язані із перебуванням паломників в Умані та потребують вирішення, зокрема, навантаження на мережі та комунальні служби міста, несанкціонована експлуатація житлових будинків як готельних приміщень тощо. Очільник міста висловив сподівання на підтримку та розуміння з боку громадян Держави Ізраїль.

За словами начальника Управління ДСНС у Черкаській області Віктора Гвоздя, заходи з пожежної та техногенної безпеки забезпечуватимуть 114 чоловік особового складу та 26 одиниць техніки зведеного загону ДСНС. Працюватимуть стаціонарні пости на пожежних автомобілях, пересувні піші дозори, водолазно-рятувальний пост, а також прикриття основних маршрутів прибуття паломників до Умані постами на спеціальних аварійно-рятувальних автомобілях.

Окремо зупинилися на питаннях дотримання санітарно-епідеміологічних норм та надання хворим якісної та своєчасної медичної допомоги місцевими закладами охорони здоров’я.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Осташівська набережна в Умані стала місцем для освідчення.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x