НовиниБезпекаУ Черкасах працюватиме координаційний штаб поводження з військовополоненими

У Черкасах працюватиме координаційний штаб поводження з військовополоненими

-

- Advertisment -

У Вінниці відкрили Консультаційний центр Центрального регіону Координаційного штабу поводження з військовополоненими, який працюватиме для жителів 5 областей. Його головна місія – повернення українських військових та цивільних з полону. Про це повідомляють у Черкаській міській раді. 

Нині в Україні діє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, який очолює головний розвідник країни Кирило Буданов. Позаяк звернень від українців до штабу більшає – було ухвалено рішення створити регіональні центри.

“Усі ті функції, які раніше були доступні лише в Києві – можна отримати й у Вінниці. Тепер буде трішки легше тим родинам, чиї рідні знаходяться в полоні, тому що в них буде більше допомоги, підтримки, більше супроводу, і більше фахових відповідей на різноманітні питання. Окремо хочу подякувати вінницькій міській владі, обласній регіональній владі за максимальну підтримку і сприяння. Без такої підтримки відкриття Центру було би неможливим”, – говорить керівник Робочої групи Координаційного штабу Андрій Юсов.

Вінницький регіональний Консультаційний центру обслуговуватиме 5 областей: Вінницьку, Житомирську, Чернівецьку, Хмельницьку і Черкаську. Звертатися по допомогу можуть і жителі цих регіонів.

У регіональному Консультаційному Центрі працюватимуть юристи, психологи та консультанти. Вони пройшли навчання у громадській приймальні при Координаційному штабі в Києві. Також до роботи залучатимуться представники військових та силових структур: це СБУ, прокуратура, поліція, центри комплектування та Сили оборони.

“Така співпраця із різними структурами дозволить надати повний спектр послуг для осіб, які потребують необхідної допомоги. У нас можна буде, зокрема, отримати інформацію щодо юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням воїна у полоні, отримати консультації щодо державних соціальних зобов’язань, гарантованих у випадку потрапляння в полон, отримати психологічну підтримку”, – розповідає керівниця Консультаційного центру Центрального регіону Координаційного штабу, депутатка Вінницької міської ради Юлія Приймак.

У Консультаційному центрі Центрального регіону буде можливість як отримати консультацію телефоном, так і записатися на особисту зустріч.

Телефон приймальні Консультаційного центру Центрального регіону:
0 800 200 606

Час роботи: з 09:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю

Адреса Консультаційного центру Центрального регіону:
21000, м. Вінниця, вул. Театральна, 15 (прийом за попереднім записом).

Читайте також:

На вулиці Тараскова у Південно-західному районі Черкас відкрилася оновлена бібліотека-філія №4 для дітей.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x