НовиниЧеркащинаБезпечні харчі: у квітні в Черкасах запрацює нова система...

Безпечні харчі: у квітні в Черкасах запрацює нова система контролю якості харчових продуктів

-

- Advertisment -

Черкаський споживач відтепер буде більш захищеним – виробників перевірятимуть по-новому і без попереджень. Нова система перевірок чекає на виробників харчових продуктів вже від 4 квітня 2018 року. Відтепер стануть суворішими санкції щодо недобросовісних виробників харчових продуктів, кормів, побічних продуктів тваринного походження. Про це повідомила напередодні у Києві на прес-брифінгу з представниками профільних міністерств для регіональних ЗМІ віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Оператори ринку харчової продукції матимуть перевірки щодо того, як вони дотримуються норм цього закону. Слід додати, що запроваджується ще й нова система перевірки. Мовляв, за результатами виробникам продуктів нараховуватимуть певну кількість балів. За їхньою сумою визначатимуть кількість наступних перевірок. Про проведення перевірок підприємців повідомлятимуть заздалегідь.

"Один із таких горизонтальних законів, які ми дуже довго розробляли, який дуже довго знаходився в парламенті – це саме закон про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин. Я переконана, що буде багато намагань спекулювати на тому, як працюють норми цього закону", – розповідає Климпуш-Цинцадзе.

Зі слів Віце-прем`єр-міністра, новий закон, з одного боку, створить умови для забезпечення кращої якості та безпечності харчової продукції для споживачів, а з іншого – запровадить чіткі і прозорі процедури перевірок, що мінімізують корупційні ризики і сприятимуть розвитку чесної конкуренції. Адже за результатами кожної перевірки має бути складено акт. Усі ці документи будуть у публічному доступі. Акти перевірки не будуть змінюватися – і таким чином знівелюється корупційна складова. Підприємців, які дотримуватимуться високої якості продукції, рідше перевірятимуть, а кількість перевірок суттєво зменшуватиметься. Окрім того, один і той самий інспектор не зможе приходити до одного підприємця двічі.

За порушення нового закону передбачені жорсткі санкції. Так сума штрафу для юридичних осіб може досягати 70 тисяч гривень – залежно від скоєного правопорушення. У разі виявлення на виробництві факторів, що становлять небезпеку життю і здоров’ю людей, інспектор може ухвалити рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та/або кормів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаське молоко хочуть підтягнути до європейських стандартів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x