НовиниЧеркащинаБезкарність вбиває: Черкаси долучились до всеукраїнської акції (ФОТО)

Безкарність вбиває: Черкаси долучились до всеукраїнської акції (ФОТО)

-

- Advertisment -

Палаючі лампадки, м’які іграшки та квіти. Такий антураж напередодні знесли до дверей Головного управління нацполіції Черкащини учасники акції "Безкарність вбиває". Пікети під такою назвою о 19 годині цього ж дня пройшли під управліннями по всій країні. Усе – аби вшанувати пам’ять загиблого від куль нетверезих копів 5-річного Кирила Тлявова з Переяслав-Хмельницького. Також – вимагати покарання для винних, зміни правоохоронної системи в цілому та відставки очільника МВС, передає кореспондент vikka.ua.

Акція, що зібрала понад півсотні небайдужих, розпочалась з хвилини мовчання, якою вшанували пам’ять маленького Кирилка. Хлопчик кілька днів боровся за життя після отримання страшних вогнепальних поранень в голову. Однак 3 червня його серце зупинилось. Підозрюваних у вбивстві дитини – двох патрульних поліцейських – затримали й взяли під варту. Однак громадськість хвилюється, що правоохоронці намагатимуться "зам’яти" справу. 

Основні вимоги пікетувальників по всій країні – арешт підозрюваних, притягнення до відповідальності тих полісменів, які виїхали на місце трагедії й спочатку заявили, мовляв, хлопчик упав і вдарився головою, та відставки голови Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова.

Організатор акції у Черкасах, активіст Володимир Друмашко заявив про необхідність повноцінного розслідування резонансної й фатальної події та максимального покарання для винних.

"Так, в неслужбовий час представники поліції розважались, стріляли, грали в тир. А маленький хлопчик опинився десь недалеко… Але ж скільки є не розслідуваних справ. У Черкасах місцевий активіст Вадим Комаров, на якого був здійснений страшний напад. Вже місяць минув, але винних не знайдено. До цього були випадки нападів на активістів в Одесі, в інших містах. Виконавці у справі Катерини Ганзюк усміхаються в залі суду і не сприймають серйозно свій вирок. Я підозрюю, що там уже існують якісь домовленості. Замовники ж досі не знайдені. Такі речі є абсолютно неприйнятними", – зазначив Друмашко.
 

В’ячеслав Скічко згадує, як багато його знайомих не повернулося з війни. Однак, наголошує, загиблі побратими йшли туди усвідомлено, знаючи, яка доля їх може спіткати. Нині ж сталось жахливе – загинула невинна дитина.

"Мені сьогодні говорили: а до чого тут ГУНП? Адже треба покарати саме тих двох, які розважались у п’яному стані. Я відповів: поліцейський – це не професія з 8 ранку до 17:00, це покликання. І якщо він увечері в абсолютно нетверезому стані починає влаштовувати тир на подвір’ї, то це не поліцейський. Це те ж саме, якби комусь зараз стало зле, а повз проходив медик і ще ногою допоміг би, щоб людина померла, – говорить В’ячеслав Скічко.
 

Активіст додає: особисто знає багатьох полісменів, що якісно роблять свою справу. Тому, наголошує, тут питання навіть не в людях, а в системі, яку потрібно змінювати. Каже, у правоохоронних органах повинна продовжитись люстрація. Аби поліція зрештою отримала найвищий рейтинг довіри в суспільстві.

На знак протесту пікетувальники, запаливши фаєри, скандували свої вимоги про відставку керівництва МВС. Тим часом, з натовпу почали лунати образи в бік начальника ГУНП Черкащини Валерія Лютого. Той же взяв слово, аби висловити співчуття родині загиблого Кирилка.

"Це велика трагедія. Від себе особисто хочу сказати: поліція Черкащини завжди стояла на захисті прав і свобод громадян. Ваша безпека – це наша робота, – звернувся до учасників акції Валерій Васильович. – Ми будемо виконувати свою роботу згідно до вимог чинного законодавства і будемо захищати життя і здоров’я кожного громадянина України".
 

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині у чоловіка виявили арсенал зброї.

Ми не набридаємо. У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x