додому Новини Черкащина Без світла у Золотоноші ще лишаються майже 900 будинків

Без світла у Золотоноші ще лишаються майже 900 будинків

0

Станом на 7 липня в Золотоноші без електропостачання лишаються 874 домоволодінь. Про це у Facebook повідомив заступник міського голови Олег Масло.  

Чиновник пояснив, чому деякі будинки на відновлених вулицях досі лишаються без струму.

"В цілому на території міста працюють три бригади енергетиків (в районі – 5). Ремонт вони розпочали одразу після буревію з двох великих підстанцій по 35 кВ, котрі живлять Золотоношу. Від них струм надходить на безліч менш потужних підстанцій по 10 кВ, котрі розташовані в різних кварталах. Станом на сьогодні 85 відсотків так званих "десяток" вже працюють. Але далі виникає інша проблема. Далеко не всі лінії, що ведуть від 10кВ підстанцій до житлового сектору залишились цілими. Десь лежать стовпи, десь – покрадені дроти", – пише в соцмережі заступник мера міста Золотоноша.

Наразі головна задача енергетиків, за словами Олега Масла, – підключити максимальну кількість домоволодінь, де це потребує менше матеріальних і трудових витрат. Слідом дійде черга і до найбільш серйозних пошкоджень. Адже, якщо зараз всі сили кинути на них, то решта, значно більша частина міста, ще довго сидітиме без світла. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині після відновлення електроенергії в будинках виникають пожежі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version