НовиниЧеркащинаБез їжі та ночівлі: до Черкас потрапив харків’янин, якого...

Без їжі та ночівлі: до Черкас потрапив харків’янин, якого рідні вигнали з дому

-

- Advertisment -

У Черкасах чоловік допоміг невідомому, який опинився у складній життєвій ситуації: у нього не було місця для ночівлі та їжі. Міські соціальні служби виявились байдужими до 62-річного чоловіка, який приїхав до Черкас із Харківської області. Не безхатько, не пияк, не наркозалежний. Проте ночує у під’їзді однієї із міських багатоповерхівок. Непросту історію цього громадянина розповів сайту vikka.ua місцевий житель Анатолій Шостопал. Аналогічну інформацію розмістив на своїй сторінці в соцмережі.

Жителя Харківщини вигнав із дому син. Після цього чоловік літнього віку поїхав до Черкас, шукати захисту у сестри покійної дружини, але вона його також вигнала. Чоловік дві доби ночував у під’їзді. Мешканець багатоповерхівки Анатолій почав звертатись до соціальних служб міста, які або "перетелефонують", або "цим не займаються".

Небайдужий черкасець нагодував його, зібрав з собою пакет харчів на деякий час, відвіз до хостелу в Черкасах і заплатив за одну добу. Анатолій каже, що допоміг, чим міг. Надалі ж доля харків’янина невідома. Їжі в нього вистачить лише до вечора, ночувати йому знову не буде де.

"Якщо хтось має змогу допомогти людині, перетелефонуйте на мій номер. Я розповім, де чоловік перебуває: 0633120279", – каже Анатолій.

Також черкащанин надав перелік організацій, куди звертався, та які відповіді отримав:

Національна поліція "102": "Не наш профіль. Якщо його хтось розшукує, або він вам поб’є вікна чи буде себе вести ненормально, тоді нам телефонуйте!"

Швидка допомога "103": "Він у вас обморожений, помирає? Ні, тоді чого ви до нас дзвоните? Ми не притулок. Почне помирати, от тоді ми ним зацікавимося".

ДСНС "101" "Ні, у нас немає місць обігріву, ми нічим не можемо вам допомогти. Дзвоніть до виконкому".

Виконком міськради, гаряча лінія "1505": "Це не наш профіль, от подзвоните нам, коли у вас дерево впаде, або водичка десь потече не звідтіля. Дзвоніть у волонтерські організації".

Волонтерська організація "Від серця до серця": "Ну це наш профіль, але, почекайте, скільки йому років? – 62. А ні, це вже не до нас, у нас лише до 60 років".

Патронажна компаній "Турбота-Сервіс-Плюс" по догляду за людьми похилого віку: "А ви за нього заплатите? – …"

Цивільний корпус "Азов": "Так, ми допоможемо, але нам потрібно винести це питання на загальне обговорення. Почекайте, ми вам перетелефонуємо зранку" Тиша…

Департамент соц. захисту населення: "Ой, ми трохи не тим займаємось", "А подзвоніть ще сюди", "…гудки…", або знімають і просто кидають слухавку ("типу" у нас обід, а ви чекайте).

Червоний хрест, Іван Іванович: "Давайте спробую вам допомогти". (Єдина організація, яка погодилася хоч чимось допомогти і надала номери телефонів).

Знову купа номерів відділів департаментів соц. захисту. Номер 0472544944: "Почекайте, ми зараз порадимось і спробуємо вам допомогти. Звертайтесь до організації "Від серця до серця", нехай вони з ним поспілкуються, але це не точно, що вони його приймуть".

Як повідомляв сайт vikka.ua, безхатьки в Черкасах не мають шансу на прихисток.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x