додому Новини Батальйону "Черкаси" подарували бронетранспортер (ВІДЕО)

Батальйону "Черкаси" подарували бронетранспортер (ВІДЕО)

0

Голова ОДА подарував батальйону "Черкаси" бронетранспортер. Бойова модернізована машина під назвою  "Гайдамака" вирушила зі Звенигородщини в Одеську область, де наші військові охороняють український кордон. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Виготовлений ще у радянські часи БТР-60 слугував експонатом Всеукраїнського військово-патріотичного центру-музею "Шампань". За сприяння братів Олега й Руслана Бойків, яким належить музей, військову машину за місяць удосконалили, витративши щонайменше 120 тисяч гривень, та передали бійцям передової.

– У нашому батальйоні немає подібної техніки. Тому нехай це буде невеличкий подарунок від черкаської землі, який дозволить гідно захищати український кордон і збереже не одне життя, – зазначив Юрій Ткаченко.

Руслан Бойко розповів, що дізнався по існування батальйону "Черкаси" та його потреби від голови ОДА.

– Він повідомив, що у бійців із техніки є тільки БРМ. З братом поговорили і вирішили один експонат модернізувати. Ткаченко із Васецьким дуже допомогли фінансово – ми замінили дизельний двигун, – розповідає Руслан Бойко. – Чотири чоловіки працювали зранку до вечора, тільки зварювального дроту використали 30 кг.

Крім двигуна, у машині поміняли підлогу, викинули пластмасу, скловату, встановили броневікна. Місце водія обгородили бронесклом, яке може витримати п’ять прямих влучень. За словами братів, при переобладнанні авто використовували власний досвід служби в Афганістані. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version