НовиниЧеркащинаБанківський кредит обернувся для черкащанки роками конфліктів та судів

Банківський кредит обернувся для черкащанки роками конфліктів та судів

-

- Advertisment -

Судова тяганина з фінансовою установою може перетворитися на справу життя. Фахівці у банківській справі натякають, що неприємні інциденти з банками можна улагодити мирно, а зайва принциповість вартує усім учасникам купи витраченого часу та нервів. У будь-якому разі, у фінансових питаннях забагато уважності та пильності не буває. Особливо, коли конфлікт між особою та фінустановою вже у розпалі. Зі своєю життєвою історією з купою паперових та законодавчих нюансів до журналістів звернулася черкащанка Людмила Зубрило. Найцікавіші факти нетривіальної історії представляємо у матеріалі сайту vikka.ua.

8 серпня 2006 року черкащанка взяла споживчий кредит у розмірі 10 тисяч доларів за програмою "Споживчі цілі під заставу нерухомості" в акціонерному пенсійно-поштовому банку "Аваль". Кредитний договір було укладено на пільгових умовах – під 13% річних. У той час такі кредити видавалися під 14%. Оскільки ж Людмила Зубрило була працівником банку, вона мала сплачувати на 1% менше.

rabota-biznes.com

12 травня 2009 року ПАТ "Райффайзен банк Аваль" звільнив Людмилу Зубрило з роботи. За словами черкащанки, це було зроблено неправомірно і жінка ініціювала відкриття кримінального провадження по цьому інциденту.

Як зазначає Людмила Зубрило, 9 червня того ж року її кредит був реструктуризований і вона протягом року мала сплачувати кредит за ставкою 11% річних, а потім 13% річних.

"Після реструктуризації кредиту я справно виплачувала кредит. У лютому 2015 року я здійснила черговий регулярний платіж по кредиту,  а у березні вони вже відмовилися приймати платіж. Сказали, що рахунок заблоковано. Як колишній працівник, я знала, що такий платіж можна здійснювати через транзактний рахунок і так сплачувала протягом 8 місяців. Але 9 листопада 2015 року у мене платіж не прийняли", – розповідає жінка.

У квітні 2016 року банк звернувся до Соснівського райсуду Черкас з позовом стягнути з колишньої співробітниці заборгованість за кредитом у сумі 3 тис. 34 дол., відсотки у сумі майже 867 дол., пеню – 2 тис. 780 дол., що еквівалентно 75 тис. грн. У позові банку йдеться, що того ж дня з Людмилою Зубрило було укладено договір, в якому йдеться, що у разі її звільнення кредитна ставка зміниться на 14%.

Крім того, банк стверджує, що у 2009 році черкащанка уклала додаткові угоди, згідно з якими термін користування кредитом було збільшено до 2019 року, і лише на період з 9 червня 2009 року по 8 червня 2010 року відсоткову ставку було тимчасово встановлено у розмірі 11%. Сама ж Людмила Зубрило каже: жодних додаткових угод не підписувала.

abnews.ru

Черкащанка зазначає, що саме з позову вперше дізналася, що мала сплачувати банку 14% річних, адже була зроблена реструктуризація боргу.

"У так званій додатковій угоді №2 від 14 березня 2009 року, яку я начебто підписала, викладені хибні дані. Це взагалі була субота і я в той час лежала у лікарні. Вони заявляють, що я отримала цю угоду 14 травня 2009 року, але цього не було. Зазначена додаткова угода з’явилася через 6 років зненацька і з іншими умовами", – пояснює черкащанка.

Також вона наголошує: у банківських документах йдеться про те, що згоду на цю угоду давав її чоловік.

"Він цього не робив. Угода має грабіжницький характер. Згідно з нею, я та моя родина маємо постійно працювати, аби розрахуватися з банком і не втратити власне житло, – скаржиться черкащанка.

Людмила Зубрило стверджує: доки триває розгляд її справи, представники банку на суд не з’являються. Шукати правди жінка ходила і до прокуратури та Служби захисту прав споживачів. Однак жодна з установ, за її словами, так і не захистила її права.

"Якщо у таких випадках ситуацію не вдалося владнати полюбовно, справу передають на розгляд суду. У випадках, коли представники банку не приходять на засідання, суд може розглянути справу без позивача. Вважаю, що суд має стати на захист клієнта, якщо його права дійсно були порушені", – прокоментував ситуацію начальник Управління Національного банку України в Черкаській області Сергій Забудський.

Представник ПАТ "Райффайзен банк Аваль", котрий займається справою Людмили Зубило, направив журналістів до прес-служби банку в центральному офісі. Однак там коментарі фінустанови мають надати згодом.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський суд визначив, кому сплачувати кредити збанкрутілого банку.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Підприємці з Черкас, які постраждали від ракетного удару, почали отримувати компенсації

Розпочато виплати фінансової допомоги підприємцям, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети. 41 підприємець вже отримав допомогу на загальну суму...

Які статки і доходи показали черкаські депутати від партії Зеленського

Земельні ділянки, TOYOTA CAMRY 2023, доходи й заощадження задекларували за 2023 рік міські депутати від фракції “Слуга Народу” у...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x