додому Новини Черкащина Бабуся з Лисянки пересіла з велосипеда на квадроцикл

Бабуся з Лисянки пересіла з велосипеда на квадроцикл

0
квадроцикл бабуся
viche.ck.ua

 У Лисянці перший квадроцикл з’явився 14 років тому, і до цього часу залишається місцевим мотоексклюзивом, а його власниця, 72-літня пенсіонерка Антоніна Проскура стала «зіркою» Інтернету. Пишуть на сайті «Вісті Черкащини».

квадроцикл бабуся
viche.ck.ua

Бабуся аж ніяк не екстремал – роки вже не ті, щоб гасати по непрохідній місцевості в пошуках гострих відчуттів. Квадроцикл, без якого вона вже уявляє свого життя, став незамінимим помічником у домашньому господарстві. Поїхати в магазин, до млина, в гості до родичів у село – не треба нікого просити, бити ноги – швиденько викотила з гаража чотириколісного «япончика», осідлала, із Божою поміччю – гайда по справах.

– Раніше в мене був велосипед, яким я добиралася на свій город. Поки молодшою була, крутила педалі, мішечки возила, а коли вже не здужала, попросила сина купити якогось надійнішого помічника, – розповіла Антоніна Федорівна. – Яким же було моє здивування, коли він з Португалії, де на той час працював, прислав мені ось таку небачену техніку. Довелося на старості літ її освоювати, вчити правила вуличного руху, складати іспит. Квадроцикл у нашій місцевості рідкісний вид транспорту, тому, де б не зупинилася, до мене підходять натовпи цікавих, розпитують, пропонують продати. Але я вже ні за які гроші не проміняю його навіть на автомобіль, бо цей залізний «кінь» прийшовся мені до душі, і це вже як член моєї сім’ї.

Єдина на Лисянщині квадроциклістка, мабуть, чи не найдисциплінованіша учасниця дорожнього руху. Жодного разу вона не виїхала на дорогу без шолома, ніколи не перевищує швидкості, їздить акуратно, і дуже не любить нахаб за кермом, які її часто «підрізають». Зате інші водії її завжди шанобливо вітають, поступаються на дорозі. Антоніна Федорівна на схилі літ відчула інше життя, яким завдячує своєму сину.

Іван СМОЛІЙ

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version