НовиниЧеркасиБабаки й ведмеді черкаського зоопарку лягли у сплячку (ВІДЕО)

Бабаки й ведмеді черкаського зоопарку лягли у сплячку (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Ведмеді й бабаки черкаського зоопарку – вже у сплячці. А от іншим тваринам не до сну. Видру холод не лякає, вона із задоволенням плюхкається у воді, а лані грають у “квача”. Менш активні, проте не сидять на місці й єноти. У папужнику теж метушливо, птахи перегукуються і співають. Всіх пернатих, які не люблять холод перевели сюди, у теплі приміщення.

«Ті птахи, які були адаптовані до наших температур, місце поширення яких є наша місцева фауна – ті продовжують перебувати у вуличних вольєрах і відповідно почувають себе комфортно. Наприклад, тукани та амазони, всі папуги, калао – всі були переведені в папужники. Підтримуємо там у вольєрах температуру близько 15°С», – розповідає завідувачка відділу птахів Оксана Коваль.

З настанням холодів змінився в зоопарку й раціон. Працівники розповідають: сезонних фруктів стало менше. Замість слив, кавунів мешканці звіринці тепер їдять яблука, банани та цитрусові. Деяких тварин підготували до зими більшими порціями їжі. Вони набрали достатню кількість жиру. Тепер не мерзнуть.

Завідувачка відділу ссавців Лідія Осадча зазначає: «Відбулося збільшення більш таких концентрованих продуктів. Наприклад, якщо ми візьмемо копитних тварин, то це зернові і сіно. Якщо ми візьмемо приматів, то тут уже більше переважають каші, більша кількість взагалі їжі. Якщо ми візьмемо, наприклад, хижаків, ми їх нажировували»

Директор звіринцю додає, що теплолюбиві тварини залежні від світла. Тому в зоопарку готуються до можливих відключень. За потреби – переводитимуть підопічних в приміщення з котельнями.

«Зараз ми встановлюємо пічки додатково в приміщеннях, де потрібно підтримувати фонову температуру, встановлюємо пічки, які будуть опалюватися дровами. Зараз ми це зробимо і я думаю, що якщо будуть такі відключення, то все ж таки ми зможемо підтримувати більш-менш температуру в тих межах, щоб тварини в нас не постраждали», – каже директор зоопарку Євгеній Ван.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x