НовиниЧеркащина«Азот» почав гасити борг перед «Черкасиобленерго»

«Азот» почав гасити борг перед «Черкасиобленерго»

-

- Advertisment -

Завдяки нещодавно укладеним мировим угодам між ПАТ «Черкасиобленерго» та ПрАТ «Азот» на загальну суму 1,804 млрд грн, розпочалось погашення заборгованості, яка склалась з 2015-2016 років. Повідомляють на сайті ПАТ «Черкасиобленерго».

Відтепер щомісячно до ПАТ «Черкасиобленерго» надходитимуть кошти від ПрАТ «Азот» в розмірі 34,3 млн грн. Це дасть змогу повністю погасити борг. Про це йшлося під час брифінгу у головному офісі Товариства.


За словами директора з правових, майнових та корпоративних відносин ПАТ «Черкасиобленерго» Катерини Беспалової, заяви приватного та державного виконавців про затвердження мирових угод на стадії виконання на загальну суму майже 2 млрд грн. задоволено ухвалами Господарського суду Черкаської області.

Катерина Беспалова

– Згідно з умовами мирових угод, ПрАТ «Азот» починаючи з травня 2023 по квітень 2027 року буде погашати борг на користь ПАТ «Черкасиобленерго» в розмірі 34,3 млн грн. щомісячно. У свою чергу всі отримані кошти автоматично перераховуватимуться на погашення боргу Товариства перед ДП «Енергоринок», що склався в 2015-2016 роках,- зазначила Катерина Беспалова.

Ще 158 млн грн. пені, 3% річних та інфляційних втрат будуть перераховані на поточні рахунки ПАТ «Черкасиобленерго» протягом травня-серпня 2027 р. Таку інформація озвучили під час брифінгу.

– З 2018 року ми намагалися розв’язати питання повернення коштів. Але досягнута нами в ті часи домовленість з «Азотом», реалізація якої дозволила б повернути остаточно борги вже цього 2023 р., була зірвана тодішнім керівництвом Фонду державного майна України. Сьогодні ми бачимо політичну волю центральних органів державної влади на повернення боргів від приватного «Азоту» до держави. Хочу висловити щиру вдячність Міністру енергетики України Герману Галущенко та усій команді Міністерства енергетики України, керівному складу ДП «Енергоринок», керівництву Оператора ринку електричної енергії, а також Наглядовій раді ПАТ «Черкасиобленерго» за вагому підтримку у реалізації цих мирових угод,– зауважив голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук. – Зазначу, що на спецрахунок за травень 2023 р. вже отримано 34,3 млн грн. Сподіваємося, що і надалі умови мирових угод дотримуватимуться. Ці кошти будуть спрямовуватися до держави – державного підприємства «Енергоринок», яке в свою чергу зможе погасити свою заборгованість генеруючим компаніям, в т.ч. ДП «НАЕК «Енергоатом».

Майже 35 млн грн., які щомісяця буде отримувати ДП «Енергоринок» від «Черкасиобленерго» – це в 6 разів більше ніж зараз отримує це державне підприємство від усіх операторів систем розподілу за боргами в рамках старого ринку.

– Укладання мирових угод – це приклад нашої спільної роботи, перш за все з Міністерством енергетики, яке завжди тримало руку на пульсі, допомагало досягти консенсусу, щоб підприємства працювали і мали змогу виплачувати борги. Сьогодні маємо результати. Дуже важливо не накопичувати борги, а працювати стабільно, адже стабільність роботи підприємства – це персонал, заробітні плати. Я дуже вдячний керівництву ПАТ «Черкасиобленерго» за те, що вони не лише вистояли, а й змогли якісно налагодити роботу Товариства і нині успішно розвивають енергетичну галузь,- зазначив член Наглядової ради ПАТ «Черкасиобленерго» Сергій Овчаренко

Важливо, що сьогодні гроші приватного боржника через ДП «Енергоринок» повернуться до генеруючих компаній, які відчувають гострий дефіцит коштів. Про це у підсумку наголосили усі учасники брифінгу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Їхав, упав, поскаржився на поліцію: на черкащанина відкрили справу за неправдиве повідомлення

Черкащанин звернувся зі скаргою на працівників поліції. Перевірка встановила, що він здійснив неправдиве повідомлення на спецлінію 102 через образу...

На Черкащині підтопило поля та село Хрещатик

У зв’язку з весняним водопіллям оголошено ІІ рівень небезпеки. Унаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ, у верхів’ї Кременчуцького...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x