додому Новини "Азот" може відсудити у "Водоканалу" 17 мільйонів (ВІДЕО)

"Азот" може відсудити у "Водоканалу" 17 мільйонів (ВІДЕО)

0

Черкаський "Азот" хоче відсудити у міського водоканалу понад 17 млн грн. Така заборгованість виникла внаслідок донарахувань пені, інфляційних та 3 % річних за попередні роки судової тяганини щодо сплати за очистку міських стоків. Також у цю суму входять відшкодування за період, коли нацрегулятор не встановив тариф для "Азоту".

Така ситуація загрожує єдиному підприємству, що надає місту воду, фінансовим крахом, інформують у прес-службі "Черкасиводоканалу".

Нещодавно КП програло перший суд за позовом на 5 млн 338 тис грн. за період нарахувань пені, інфляційних та 3 % річних з березня 2012 року по вересень 2013 р.

Сьогодні має відбутися друге судове засідання за позовом "Азоту" щодо близько 9 млн грн.

Цю суму "Азот" виставляє водному підприємству за період за березень-червень 2014 року. У той час національний регулятор ще не встановив вартість за очистку стоків і "Водоканал" не мав юридичних підстав приймати виставлені "Азотом" рахунки.

"Основну заборгованість перед "Азотом" у розмірі 35 млн грн. станом на 31.12.2014 року "Водоканал" погасив за рахунок відшкодування державою різниці в тарифах", – зазначає директор "Черкасиводоканалу" Сергій Овчаренко.

Якщо основну заборгованість перед "Азотом" вдалося сплатили за рахунок відшкодування державою різниці в тарифах, то представлену зараз "заборгованість" КП має сплатити "живими коштами".

"Державна субвенція не поширюється на оплату пені та інших штрафних санкцій, – пояснює Сергій Овчаренко. – Звісно, суд вправі задовольнити ці позови, і "Черкасиводоканал" опиниться у борговій пастці, спрогнозувати, що буде з підприємством неможливо, справа може дійти до блокування рахунків підприємства і припинення роботи".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version