НовиниПолітика"Авторитетний" слід чи політична помста, – журналісти про версії...

"Авторитетний" слід чи політична помста, – журналісти про версії нападу на Вадима Комарова

-

- Advertisment -

У справі про замах на черкаського журналіста Вадима Комарова може бути замішаний черкаський криміналітет або ж особистий конфлікт з місцевими "свободівцями". Таку версію оприлюднили журналісти видання ОРД. Ті зібрали найбільш резонансні теми, якими Вадим Комаров займався останнім часом, і імена людей, які могли бажати йому смерті. Однак, кажуть, цей умовний список недоброзичливців не є ні вичерпним, ні бездоганним.

У Черкасах, пише видання, популярні чутки про те, що замах на Комарова – справа рук "свободівців", які відчували до блогера особисту неприязнь. Місцеві "свободівці" досить впливові – разом з представниками "Батьківщини" складають коаліцію в міськраді.

У коментарях до публікацій про напад на Вадима Комарова черкащани найчастіше згадують ім'я Юрія Ботнара – заступника міського голови. У журналіста, мовляв, був конфлікт з обласним лідером ВО "Свобода". Обивателі розглядають його, як одного з можливих замовників нападу. Адже той часто ставав героєм публікацій Комарова.

Не факт, що є достатньо підстав підозрювати Ботнара, але факт, що днями мало вийти чергове розслідування, присвячене Ботнару – принаймні це анонсував сам Комаров. Юрію Ботнару присвячена і остання (поки) публікація блогера на його сторінці в Фейсбуці. У ній Вадим Комаров називає чиновника брехуном.

Крім Ботнара, Комаров критикував також інших представників ВО "Свобода". Особливо діставалося департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради в особі депутата-"свободівця" Сергія Воронова та його однопартійцю – заступнику міського голови Ігорю Коломойцю.

Ботнар і Коломоєць, за даними Комарова, шантажували керівницю ДЮСШ "Спартак", погрожуючи "масштабною спортивною реформою" (а точніше – закриттям школи). Причина все та ж – скандал з реконструкцією кінотеатру "Мир": на директора спортшколи Тетяну Бордовську хочуть звалити відповідальність за проблемний проект. "Свободівці" не проти "перевести стрілки" з замовника реконструкції (департаменту освіти) на балансоутримувача (спортшколу, яку розмітили в будівлі). Ймовірно, щоб повісити на спортсменів вищезгаданий штраф.

Є й інша версія: за даними колеги потерпілого журналіста Валерія Макеєва, в день нападу Вадим планував опублікувати копію довідки про психічне захворювання, яка в минулому допомогла одному з керівників міста уникнути кримінальної відповідальності.

Про якого саме керівника йдеться? Відповідь знає тільки Комаров. Але друзі постраждалого вважають, що замах міг бути продиктований бажанням саме цього "психічно хворого" чиновника не дозволити Комарову оприлюднити довідку.

"Вадим не підбирав виразів і акцентував на ВО "Свобода". Нічого особистого там не було. Але у відповідь могла бути накопичувальна реакція. Він же в форматі відеоблогів міг дозволити собі різкі оціночні судження", – вважає Валерій Макєєв.

Черкаси – зовсім тиха провінція, як може здатися комусь зі столиці… В минулому році вбивця депутата облради, колишнього заступника міського голови Сергія Гури оприлюднив жахливі подробиці їхнього спільного кримінального минулого – він допомагав в 90-ті закопувати дружину Гури, яку той застрелив у нього на очах. В 90-ті Гура був бригадиром ОПГ "Торпеди" (кличка Гурентій). При Януковичі належав до партії, в яку входив і Віктор Янукович. Але після перемоги Майдану перебіг з лав ПР в партію до Юлії Тимошенко. Гура був кумом мера Анатолія Бондаренка, але так само був близький до колишнього міського голови Сергія Одарича (був і його замом). "Авторитетний" депутат був розстріляний своїм же колишнім охоронцем, у себе в офісі 24 травня 2018 року.

Ще один черкаський депутат Михайло Бінусов був розстріляний з АК 28 вересня 2017 року неподалік від свого гаража. За словами міського голови, Бінусов викривав якесь злочинне угруповання. Яке саме – мер не уточнив, але сказав, що це відомо місцевим СБУ, поліції і прокуратурі. Перед смертю Бінусов зустрічався з Михайлом Саакашвілі і, за словами останнього, скаржився, що місто захоплюють бандити. Говорив, що з цим треба щось робити. У той же час Бінусов і сам мав неоднозначну репутацію – його звинувачували в рейдерстві. Хоча Бінусов був депутатом від партії "УКРОПА", ідейні "укропівці" намагалися від нього очистити свої ряди.

Втім, не важко здогадатися, що під угрупованням, що загрожувала Бінусову і зацікавлене в його смерті, Бондаренко мав на увазі своїх давніх опонентів з групи впливу екс-секретаря міськради Олександра Радуцького (за версією мера, "укропівець" був борцем з корупцією у виконанні Радуцького). Радуцький же, в свою чергу, запевняє, що хоче об'єктивного розслідування замовного вбивства Бінусова, як ніхто інший. Він побоюється, що і розслідування замаху на Комарова спустять на гальмах – як спустили розслідування вбивства Бінусова.

"Місто має перший рівень небезпечності й знов ніхто нічого не робить", – так депутат Радуцький відгукується про нинішню кримінальну обстановку в Черкасах.

До слова, у 2016 році у Вадима Комарова стріляли біля його ж будинку. Це було пов'язано з його виступами по темі незаконної забудови міської набережної, яку і сьогодні продовжують забудовувати, і все так же – незаконно.

Нині ж родина журналіста потребує допомоги, аби впоратися з бідою, що звалилась на них. Адже щодня на лікування потрібні немалі кошти. Небайдужі можуть переказати гроші на картку ПриватБанку: 5168 7555 2672 1028 (карта на ім’я Вадима Комарова).

Як повідомляв сайт vikka.ua, розслідування махінацій з місцевим бюджетом та корупції в Черкаській міськраді могли стати причиною замаху на черкаського журналіста.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x