НовиниАвтопробіг анонімних алкоголіків пройшов Черкасами

Автопробіг анонімних алкоголіків пройшов Черкасами

-

- Advertisment -

Учасники всеукраїнського автопробігу товариства анонімних алкоголіків днями завітали до Черкас. Місія цієї акції – підтримати та об’єднати людей, які хочуть справитися з проблемою алкогольної залежності.

Автопробіг проходив через Київ, Чернігів, Прилуки, Суми, Харків, Полтаву, Кременчук, а завершився у Черкасах. Активісти проводять акцію за маршрутом через Черкаси вже вдруге. Після першого їх візиту в місті була організована спільнота людей, які боряться з пагубною звичкою. Про це сайту vikka.ua повідомив один із організаторів товариства Павло.

"У травні буде рік, як тут була створена група анонімних алкоголіків. Сюди приходять чоловіки та жінки, щоб поділитися своїм досвідом, планами та надіями. Звертаються один до одного на ім'я та не розголошують своїх прізвищ", – розповідає чоловік.

За його словами, участь у товаристві допомагає йому повноцінно жити та вирішувати питання сьогодення без спиртного. "Радіти без алкоголю, сумувати без алкоголю, спілкуватися без алкоголю, з дівчатами знайомитися без алкоголю. Тобто навчаюсь всьому тому, що раніше я робив лише за допомогою спиртного", – ділиться активіст.

Один з учасників черкаського товариства анонімних алкоголіків, 22-річний Володимир. Незважаючи на юний вік, у своєму житті хлопець встиг зіткнутися не тільки з алкогольною, а й з наркотичною залежностями. 

"При великому бажанні всі спроби зупинитися не допомагали. Що тільки не пробував: медикаментозне лікування, релігія, духовні практики, психіатри, зміна кола спілкування. Все це тільки остаточно переконало мене, що сам справитися не зможу. Так я потрапив у групу. Через спілкування з людьми, які мають схожий досвід, починаєш розуміти психологічні нюанси своєї проблеми. Це допомагає", – зазначив він.

У свою чергу, психолог Черкаського обласного наркологічного диспансеру Олександр Яківець зазначив, що саме в групах, які об’єднують людей із залежностями, досягається найкращий терапевтичний ефект.

"Допомагає взаємодія "рівний-рівному". В нашому суспільстві такі люди дискредитовані. В групах – навпаки, вони приймають один одного, себе самих. Це допомагає їм соціально та духовно розвиватися. Як слідство, досягається стадія звільнення від залежності", – зазначив фахівець.

Наразі Черкаська група анонімних алкоголіків налічує близько 30 осіб. Терапія проходить у вигляді зустрічей та спілкування. Збирається група декілька разів на тиждень за адресою: місто Черкаси, вулиця Рєпіна, буд. 12/1.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанка, зіткнувшись із бідою організувала у Черкасах благодійний фонд.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Смілянська громада проведе в останню путь загиблого сержанта

Загиблого захисника Андрія Гнатова проведуть в останню путь у Смілі. Про це повідомляє пресслужба Смілянської міської ради. Андрій Гнатів був...

Черкаські патрульні повернули додому дівчину, яка загубилася

Нещодавно на лінію екстреного виклику 102 звернулася занепокоєна мати, повідомивши, що її донька пішла з дому й не повернулася....

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x