Черкащанин Олексій Сємьонов (позивний "Феофан"), який 16 місяців воював у складі добробату "Айдар" і 43-ї бригади, 30 липня відкриває власний ресторан, стилізований під бліндаж, із зовнішнім обрамленням, що повторює блокпости на Сході, пише "Козацький край".
Кухня у "Бліндажі" – польова,із їжею, як на передовій, та з оформленням, знайомим для багатьох бійців. У ньому і ветерани АТО, і нинішні захисники України, і всі патріоти зможуть зустрічатися, спілкуватися і відпочивати.
"Бліндаж" – це насамперед місце для спілкування, а вже потім кухня. Я не переслідую мету заробити на своїх побільше грошей, але й збитковим ресторан бути не повинен, – говорить Олексій. – Думаю, що всі воїни, учасники БД АТО та вже демобілізовані ( з посвідченнями), бійці ДУК ПС та інших добробатів будуть мати право на безкоштовну порцію каші або борщу. Також бійці і волонтери, які не мають посвідчення УБД, ті, що їдуть до військової зони або звідти, можуть розраховувати на наш теплий прийом та таку ж безкоштовну порцію.
У планах Олексія Сємьонова проводити в "Бліндажі" зустрічі однополчан. "Феофан" впевнений, що і ті, хто з різних причин не був на фронті, будуть бажаними гостями у ресторані. А ще Олексій хоче зробити тир з пневматики або пейнтбольного спорядження. На свята у "Бліндажі" будуть проводити концерти, фестивалі, салютувати. Та й фронтова чарка горілки всім, хто з посвідченням БД АТО – гарантована.
Як повідомляв сайт vikka.ua, атовцю, який підірвався на міні, черкащани збирають гроші на протез.