додому Новини Черкащина Апетитні зовні та корисні всередині: черкащанка створює натуральні мила

Апетитні зовні та корисні всередині: черкащанка створює натуральні мила

0
2216

Шоколадне та кавове, медове та бананове, у формі тістечок та сердечок – уже понад сотню рецептів натурального мила має у своєму арсеналі Марина Майхровська. Жінка стала прихильницею косметики із природних компонентів, коли відчула, що шкіра потребує відновлення після магазинних засобів. Про живильні властивості натуральної косметики та магію миловаріння сайту vikka.ua розповідає черкащанка.

"Був якось випадок: вирішила створити ніжно-зелене мило із соком алое, за спеціальною технологією прикрасивши його помаранчевою обліпиховою олією та справжнім тертим какао. Але зелене алое набуло в милі фіолетового кольору, настільки красивого самого по собі, що прикрашати мило виявилось зайвим. Миловаріння – магічна хімія. Доки експеримент не проведете, не знатимете кінцевий результат", – зізнається Марина.

Більше двох років тому черкащанка вирішила спробувати створити для себе натуральну косметику. Це стало логічним продовженням здорового способу життя, який сповідує жінка.

"Як відомо, шкіра – це найбільший орган в тілі людини. Вона теж, як і інші системи, вбирає в себе як корисні, так і шкідливі речовини. Аюрведичний принцип "не наносьте на шкіру нічого, що ви не змогли би з'їсти" більше не здавався мені таким вже архаїчним. Через спостереження і порівняння прийшло розуміння, що різноманітні синтетичні миючі засоби і більшість декоративної косметики є ледь не основною причиною підвищеної втоми, безпричинної роздратованості та невластивої мені зазвичай ліні. Брак енергійності став очевидним через те, що організм змушений витрачати ресурси на виведення неприйнятних для нормальної життєдіяльності речовин", – пригадує жінка.

Виявилося, що за умови ведення здебільшого здорового способу життя, процедур з детоксикації організму та обираючи правильні та натуральні засоби для догляду замість примарливої обіцянки миттєвого перетворення на королеву краси, можна з легкістю позбутися вже згаданих симптомів.

Пригадуючи перший досвід виготовлення натуральної косметики, Марина Майхровська розповідає: спочатку планувала виготовити крем, але створити мило з нуля власноруч здавалося процесом набагато цікавішим. Експеримент виявився настільки вдалим,  що в інших косметичних засобах поступово відпала потреба.

"Я придбала базові олії, інвентар, засоби безпеки, знайшла кілька рецептів, ретельно вивчила технологічний процес. Крем я тоді так і не зробила, натомість спочатку зварила своє перше кастильське мило повністю з оливкової олії. Оскільки саме мило і очищує, і завдяки натуральним оліям живить та поліпшує шкіру, у кремах чи лосьйонах у мене відпала потреба", – пригадує жінка.

Кожен зразок жінка тестує на собі: перевіряє консистенцію, чи добре піниться і тримає форму. Марина Майхровська зізнається: для неї миловаріння – це творчий процес, тож, як правило, різновиди мил не повторюються, за винятком кількох найпопулярніших, окрім, хіба що, соляного, марокканського бельді і шоколадного.

"Рецепти складаю сама, зазвичай експериментую. На персики подивилася: думаю, зроблю з персиками. За таким же принципом можу додати полуницю, банан, гарбуз чи огірок. Все просто подрібнюється, очищується, перетирається через сито та додається у мильну рідину. Віддавати перевагу краще тим продуктам, які ростуть поряд", – пояснює черкащанка.

Найцінніші компоненти у натуральному милі – ті, що доглядають за шкірою. Це базові олії: кокосова, мигдальна, ши, рицинова, конопляна, обліпихова, зародків пшениці, макадамського горіха та натуральні ефірні олії. Мило, зварене на молоці чи трав’яних відварах добре насичує шкіру. Ефект скрабування створюють подрібнені трави, сіль, кава.

"Помітила ефект і моя шкіра і, власне, весь організм. Втратила відчуття втоми. Тепер у мене стабільний стан протягом дня незалежно від того, чи жарко чи холодно, робочий був день чи вихідний. Багато подруг беруть мило дівчаткам підліткам. Воно добре очищає та усуває певні недоліки на шкірі", – зазначає черкащанка.

Першими, хто спробував натуральне мило, були друзі та родина Марини Майхровської. Наразі прихильники такої косметики живуть по всій Україні.

"Часто беруть на подарунки, а потім кажуть, що відкрили, понюхали і вирішили залишити собі. Часто жартують, що мило має дуже апетитний вигляд, що аж хочеться з’їсти. Один знайомий італієць був упевнений, що я варю сири. У них там зараз експериментують над різнокольоровими сирами", – розповідає жінка.

Свою майстерність черкащанка продовжує відточувати, тож сьогодні жінка працює над поєднанням натурального складу мила із його незвичайним зовнішнім виглядом. Так на милі з’являються різноманітні візерунки чи малюнки.

Рецепт убтану від Марини Майхровської

Убтан – це цілком і повністю натуральний трав'яний миючий порошок для очищення шкіри обличчя та тіла.

Для убтану треба взяти трохи злакових. Дуже добре вівсянка – вона не викликає алергійних реакцій і підходить абсолютно усім. Її потрібно перетерти у кавомолці до утворення борошна. За таким же принципом можна створити житнє, пшеничне, нутове чи горохове борошно.

Тут же дрібно перетираються трави (які є вдома) та додається косметична глина (добре підбирати під тип шкіри). Мильний ефект додасть лікарська мильнянка або корінь солодки. Знайти їх можна в аптеці.

Все це змішується у пропорції: 40% борошна і по 20% інших компонентів. Залежно від типу шкіри розвести утворену суміш можна очищеною водою, молоком чи вершками, оливковою чи кунжутною олією, топленим маслом.

Приготовлений убтан можна використовувати відразу, нанісши на шкіру обличчя на кілька хвилин. Решту зберігати 1-2 місяці в закритому скляному посуді та використовувати за потреби.

За словами Марини Майхровської, після такої процедури шкіра сяятиме ізсередини.

Усі світлини надано героїнею публікації

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанин відмовився від успішної кар'єри в міжнародній компанії заради соціального проекту.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x