додому Новини Черкащина Антимонопольний комітет заборонив черкаській лікарні "заточувати" тендер під одного виробника (ДОКУМЕНТ)

Антимонопольний комітет заборонив черкаській лікарні "заточувати" тендер під одного виробника (ДОКУМЕНТ)

0

"Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги" повинна розширити коло потенційних постачальників ангіографа і не "заточувати" закупівлю обладнання лише під китайців. Таке рішення напередодні винесла адміністративна колегія Антимонопольного комітету України, вбачивши в діях замовника, яким виступає місцевий медичний заклад, дискримінаційні вимоги до виконавців торгів у системі "Прозорро", пишуть "Наші гроші"

Відкриті торги на придбання рентгеноскопічної системи Третя міська лікарня оголосила на "Прозорро" на початку жовтня. Ангіограф, призначений для рентгеноскопії та отримання спот-плівкових зображень пацієнтів під час діагностики та лікування, обійдеться закладу в 14 мільйонів гривень. Отримати обладнання черкаські лікарі планували до 20 грудня цього року.

Однак на початку листопада ТОВ "УМТ+" – фірма, яка також є учасником ринку, – звернулась до АМКУ зі скаргою на замовника. Мовляв, тендерна документація закупівлі містить явні дискримінаційні вимоги і прописана чітко під агіографічну систему CGO 2100 китайського виробника "Bejing Wandong Medical Technology Co". Про це свідчать технічні, якісні та кількісні характеристики, прописані у тендерних документах.

Розглядаючи скаргу, Колегія не змогла отримати у замовника документального підтвердження наявності хоча б двох виробників, чия продукція відповідала б зазначеним у тендері характеристикам. 

Відтак, АМКУ зобов’язав "Третю Черкаську міську лікарню" усунути порушення і внести до тендерної документації відповідні зміни. 

Зазначимо, це вже друга спроба медичного закладу придбати ангіограф. Тоді з двох учасників лікарня допустила до аукціону одного – ТОВ "Сінекс", яке й запропонувало обладнання саме "Bejing Wandong Medical Technology Co".

Головним лікарем КЗ "Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги" є депутат Черкаської облради від ВО "Батьківщина" Олександр Федорук.

Нагадаємо, питання щодо прозорості державних закупівель "Третьої міської лікарні" виникають  не вперше. Слідство за кримінальним провадженням у справі незаконного завищення вартості комп’ютерного томографа, придбаного мед закладом у столичного постачальника ТОВ "Здраво", досі триває. Тоді черкаська лікарня заплатила за вартісне обладнання 10 мільйонів 754 тисячі гривень. Однак встановлена гранична вартість томографа складає трохи більше 7,5 мільйонів. Нанесені місцевому бюджету збитки складають понад 3 млн. грн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаські лікарні відкрили комп’ютерний томографічний комплекс.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version