НовиниЧеркащинаАнтикорупційна прокуратура закрила справу щодо незаконного збагачення мера Черкас

Антикорупційна прокуратура закрила справу щодо незаконного збагачення мера Черкас

-

- Advertisment -

Спеціалізована антикорупційна прокуратура опублікувала перелік 65-ти кримінальних справ, які закрили через скасування статті про незаконне збагачення. До переліку проваджень увійшла і справа черкаського мера Анатолія Бондаренка, якого підозрювали у незаконному збагаченні. Про це повідомляє прес-служба САП.

Так, 26 лютого 2019 року рішенням Конституційного Суду України статтю 368-2 Кримінального кодексу України, якою передбачалась кримінальна відповідальність чиновників за незаконне збагачення, визнано неконституційною.

Зважаючи на те, що рішення Конституційного Суду є остаточним, не підлягає оскарженню і не може бути переглянутим, було прийнято рішення про закриття кримінальних проваджень, у яких про підозру повідомлено ще не було та закриття проваджень стосовно підозрюваних, досудове слідство у яких триває.

Відтак, увійти до списку "закритих" справ пощастило й кримінальному провадженню стосовно незаконного збагачення черкаського міського голови Анатолія Бондаренка. Те було відкрите 13 вересня 2018 року. Керманича Черкас підозрювали у незаконному утриманні майна на суму 4,5 млн. грн: квартири, нежитлового приміщення та гаража у Черкасах, а також двох автомобілів.

"Станом на 28 березня 2019 року закрито 65 кримінальних проваджень. Орієнтовна сума ймовірного незаконного збагачення у кримінальних провадженнях, що розслідували детективи НАБУ, сягає 1 млрд. 334 млн. 446 тис. грн., 1 млн. 137 тис. дол. США та 531 тис. євро", − повідомила прес-служба САП.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Бондаренко і його більшість розділили Черкаси.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x