НовиниЧеркащинаАномально теплий початок квітня прискорить цвітіння плодових на Черкащині

Аномально теплий початок квітня прискорить цвітіння плодових на Черкащині

-

- Advertisment -

Початок квітня видався аномально теплим та майже сухим. Стрімке наростання тепла, коли середньодобова температура відповідала нормам кінця квітня, обумовило активну вегетацію у рослин, набухання бруньок у плодових та їх швидкий розвиток. Позитивна аномалія становила від 2 до 9 градусів. Всередині тижня відбулось невелике падіння від "літніх" температур до весняних норм. Про це повідомляє прес-служба Черкаського обласного гідрометцентру.

Швидконаростаюче тепло квітня, коли вже 9 квітня відбувся майже одночасний перехід температур через +8, +10 градусів наблизив дострокове цвітіння плодових культур та вегетацію виноградної лози. Всі роботи по догляду за садом (побілку, обкопування стовбурів) необхідно провести до початку цвітіння.

За спостереженнями агрометеорологів області, розпускання бруньок плодових почалось в кінці першої декади квітня – на тиждень раніше звичайних строків. Станом на 10 квітня сума ефективного тепла вище 5 градусів по області склала 50 градусів, що дещо більше середніх значень (норма 44).

Як відомо, при сумі ефективних температур 88 градусів зацвітають абрикоси, 125 – груші, 150 – вишні, 185 – більшість сортів яблук.

Найбільш несприятливим для плодових є заморозки: у яблунь, слив,груш і вишень критичною у фазі закритих бутонів є мінус 4 градуси, у фазі цвітіння мінус 2. Тому необхідно слідкувати за прогнозом погоди та своєчасно вжити відповідні заходи, щодо збереження садів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаських парках почали встановлювати сортувальні контейнери для сміття.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах деякі тролейбуси змінять графік руху

Сьогодні, 17 травня, зміниться графік руху деяких тролейбусів у Черкасах. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. З 9:00 до...

На Черкащині до депутатів прийшов ТЦК: хто отримав повістки (ВІДЕО)

Депутатам Канівської міської ради під час засідання сесії вручили повістки до ТЦК та СП. На засідання завітали представники місцевого...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x