НовиниЧеркащинаАнатолій Бондаренко розкрадав партійні кошти, – екс-депутат від "Батьківщини"

Анатолій Бондаренко розкрадав партійні кошти, – екс-депутат від "Батьківщини"

-

- Advertisment -

В ексклюзивному інтерв'ю "Обозревателю" депутат Черкаської районної ради 5-го і 6-го скликань від партії "Батьківщина" Катерина Онопрієнко розповіла про корумпованість мера Черкас Анатолія Бондаренка та про те, як він розправляється з неугодними однопартійцями, які говорять правду про його витівки.

"Крав гроші з партійної каси ВО "Батьківщина"

– Я з села Мошни Черкаського району. Дуже цікава у мене історія з паном Анатолієм Бондаренком, який прийшов до нас із Лисянки (рідне село мера Черкас. – Ред.). Ми вже тоді знали, що це – Толя Залізяка, який там повирізав заводи, здав їх на металобрухт і таким чином збагатився.

Як мене доля звела з цим Анатолієм? Справа в тому, що я громадська активістка, член обласного та районного бюро партії "Батьківщина". Також була главою первинної партійної організації "Батьківщини". Я дуже активна жінка, всі мене тут в області знають, в районі, а тепер і в Україні. Я була на Майдані три з половиною місяці. Можна сказати, єдина з району там стояла.

Перше, що ми знаємо про корупційні справи Бондаренка – це ще період виборів, коли він керував партійним штабом партії "Батьківщина". Я від села Мошни організовувала і людей, і всі ці мітинги, намети тощо. Йшло фінансування з партії "Батьківщина". І вже пізніше я звернула увагу, що Анатолій щось не дуже активно працює на виборах. У нього то "Нібулон", то ще якісь проблеми по бізнесу, а на вибори він не дуже-то і працює.

Пізніше я дізналася, що Анатолій Бондаренко, виявляється, розкрадав партійні гроші. Про це мені розповів глава КРУ (КРК партії "Батьківщина") Віталій Іванович Полях, який був головою ревізійної комісії. Він розкрив схему крадіжки партійних коштів, коли Анатолій Бондаренко недодавав на райони. Усі ці кошти він використовував для себе.

Віталій Іванович йому пред'явив – він же знає, скільки грошей прийшло з Києва, скільки тут роздали, і куди поділося інше. Він пред'явив Анатолію Бондаренку, що ось, "ти недодав грошей". Після цього на Золотоніський район, де Віталій Іванович займався виборами, він додав коштів, а іншим-то не додав! Ніхто про ці кошти більше нічого не знав, куди вони поділися. А Анатолій Бондаренко, як ми розуміємо, їх привласнив. Він потім купив собі джипи і т.д. Ми бачимо, що Анатолій Бондаренко, як то кажуть, росте, багатіє (Анатолій Бондаренко в Черкасах пересувається на шикарному джипі Lexus RX 570 з номерним знаком СА0001МР, вартість якого сягає 3,5 млн гривень. – Ред.).

Дружина мера Валерія, на яку записано майже все майно і бізнес, також розсікає черкаські простори на джипі Lexus RX 350 вартістю близько 2 млн гривень. Обидва автомобілі оформлені на неї. Взагалі ж у декларації міського голови Черкас вказано сім автомобілів.

– Це одна зі схем, яку я точно знаю, – продовжила Катерина Онопрієнко, – і Віталій Іванович Полях, він – депутат Верховної Ради минулих скликань, така активна людина. Пізніше його, точно так же, як і мене, Анатолій Бондаренко викинув з партії.

"Бондаренко захотів своїх бандюків поставити на Черкаський район"

– За що Анатолій Бондаренко вас видворив з партії? Через те, що ви розкрили його корупцію?

– Поляха Віталія Івановича – так, а мене з інших причин. Це вже було пізніше, після Революції Гідності. Із влади пішли "регіонали", ми вибирали кандидатуру на вибори голови районної ради, де я була депутатом від партії "Батьківщина". І знаєте, прямо неприємна така історія. Анатолій Бондаренко захотів своїх бандюків поставити на Черкаський район. Ну, ми знаємо, для чого йдуть у владу – щоб дерибанити районні кошти. І ось Анатолій Бондаренко приходить на засідання Народної партії в Черкаському районі і таким грубим, зневажливим голосом говорить: "Будете голосувати за Віталіка Чена як за кандидата на посаду голови райради". А вони всі так переглянулися: "Хто такий Віталік Чен?".

Він – ніхто, двох слів сказати не може, у нього, що не слово – мат-перемат, він навіть на сесії не ходить. Як можна таку людину ставити главою районної організації? Я, звичайно, не можу цього переносити, відразу обурилася. І виявляється, що пройшла фракція партії "Батьківщина" (я ж член фракції). Мене туди, виявляється, не запросили, інших людей теж не запросили і таємно провели засідання фракції, на якій одноголосно вирішили, що кандидатура на посаду голови Черкаської районної ради – Віталій Чен. Я коли дізналася, що мене навіть не запросили, ще більше обурилася.

Коли ми вже зібралися разом перед сесією, я сказала: "Та ні, в жодному разі не можна цю кандидатуру на посаду голови району!". Є багато інших порядних людей, які не спаскуджені, не бандюки. Тут всі вже обурилися. І цей Чен кидає партійний квиток на стіл і каже, що знімає свою кандидатуру на користь Катерини Іванівни. Типу, щоб "якщо не я, то щоб ви були". Ні в якому разі не Анатолій Яріш, тому що він був з іншої партії. І таким чином я пішла проти рішення партії. Але яке це рішення, якщо нас навіть не запросили? Адже я член обласного бюро! І все, навіть "регіонали" проголосували за Анатолія Яріша, він став головою райради.

Що робить Анатолій Бондаренко? Йому цей Чен сказав, що я матами його обклала. Хоча я ніколи в житті матами не лаялася. Вони доповіли Бондаренку: "Катерина Онопрієнко тебе послала і т.д". Бондаренко тоді: "Все! Виключити Онопрієнко з фракції!".

Яким чином вони діють далі? Я сказала, що на районному рівні мене не можна виключити з фракції. Анатолій Бондаренко таємно скликає обласну конференцію, хоча це порушення статуту. Згідно зі статутом, спочатку повинні пройти збори в селах, потім в районі, потім визначаються кандидати на обласну конференцію, а далі вже проводиться обласна партійна конференція. Вони її проводять, мене туди не запрошують. Тому що, якщо б мене запросили, був би страшний скандал. Ви знаєте, що я за себе завжди постою. Далі вони вибирають нове обласне бюро. Я вже автоматично не є членом бюро і мене можна на районному рівні викинути з партії, що вони і зробили. Мене також не попередили. Нічого, ніхто ні з ким не зустрічався. Просто потім почали друзі говорити: "Тебе ж Бондаренко викинув з партії". Я до нього: "Анатолію, як це так, що ти мене викинув з партії?" На що він сказав, що він мене не виключав, а це "в районі виключили".

Загалом, я ледве добилася, написала офіційне звернення, щоб мені дали документ, який би підтверджував, виключили мене з партії чи ні. Тому що, як у депутата райради, у мене був партійний квиток, який ніхто не забрав, я на сесіях виступала і завжди говорила, що я – Катерина Онопрієнко, член партії "Батьківщина". Він сидить: "Ха-ха, який член?". Таким ось чином Анатолій Бондаренко відомстив мені за всі мої дії, виключивши мене з партії "Батьківщина".

Вже потім я дізналася, що на моє місце був поставлений цей Чен Віталій Ен-Ханович, який став членом обласного бюро партії. Потім я прийшла в обласний штаб і кажу: "Скажіть, будь ласка, що ж там таке відбувалося?" Вони мені навіть не сказали, хто в бюро. Виявилося, що цей Чен у бюро. І ось таким чином злодіяння вилилися і на мене.

Більше того, цікаво, чим вони керувалися, коли виключали мене. Я пішла проти рішення фракції в районній раді. Але ви подивіться, чому виключили мене, Анатолія Яріша, інших молодих хлопців з "Фронту змін", а інших не виключили. Вони ж точно так само голосували за Анатолія Яріша в районній раді. Чому тоді такий вибірковий процес? Цих виключають, тих не виключають. Але я для них найбільше зло, тому що ніде не мовчу, борюся за справедливість. І я знаю, що справедливість завжди переможе.

– Катерино, хотілося б все ж повернутися до корупції, з якої ми почали. Про які суми йдеться?

– Там вкрадені мільйони. Тому що ми бачимо, на яких джипах він пересувається, яке майно далі заробив. На цих партійних грошах він збагатився. Це точно.

– Ви говорили, що, крім крадіжки партійних коштів, є ще одна історія…

– Друга історія – це те, що він замахнувся на Черкаський район, куди хотів поставити свою людину головою райради, щоб потім дерибанити кошти району. Але йому це не вдалося, тому що знайшлася така депутатка, як я, яка цю схему йому перекрила.

– А яка була схема, як вони працюють? Ми просто хочемо, щоб люди розуміли, що це за влада і якими вона користується інструментами для свого збагачення.

– Дивіться, глава районної ради (вся влада в районі належить райраді і депутатам) займає ключову позицію. Далі йде виконавча влада: глава РДА та всі структури. Кошти, що виділяються з бюджету, розподіляють депутати. І потім вже ці кошти дерибанять на рівні адміністрацій. Якби він (Анатолій Бондаренко. – Ред.) поставив би свого Віталія Чена главою райради, весь бюджет був би в його руках, тому що Віталій підконтрольний Бондаренку. Це, так би мовити, друзяки Залізяки. Цей бюджет точно б розкрадався. Його і зараз крадуть, і раніше крали. Ми знаємо всі ці схеми. Але Толіку це все не вдалося зробити, тому що ми не поставили його людину.

– Яким зараз ви бачите політичне майбутнє Анатолія Бондаренка, зважаючи на безліч гучних корупційних скандалів, які відбуваються в Черкасах?

– Ми чули про скандал, що є начебто у Анатолія плиточний завод, який виробляє ось цю плитку, що це нібито його структура, що він на цьому заробляє. Уже були в інтернеті матеріали, коли перевіряли кошторис цих робіт. Плитка виявилася тоншою, ніж повинна була бути, підстилка – теж тонша. На цьому воно і розкрадається. Якщо це його завод, то він 100% до цього причетний. Особливо, якщо людина вийшла з такого оточення, щось не красти він просто не може.

Розумієте, нормальних людей не пропускають у владу. Їх вічно затоптують, їхня позиція не подобається оточенню, яке йде з ним. Він же не сам йде до влади. Він веде з собою команду. Команду, яка буде з ним красти. І ми це бачимо.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський мер відсторонив від посади депутата.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині засудили чоловіка, який двічі обікрав свого знайомого

Жителя смт Маньківка, який скоїв ряд майнових злочинів, засудили до 5 років і 2 місяців позбавлення волі. Про це...

У Черкасах шукають водолаза: робота цікава, колектив прийнятний

У Черкасах «Укртелеком» шукає водолаза. Він повинен мати 3 клас спеціалізації і досвід 1-2 роки. Оголошення про вакансію оприлюднено...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x