НовиниЧеркасиАльпіністка з Черкас підкорила найвищий пік Америки

Альпіністка з Черкас підкорила найвищий пік Америки

-

- Advertisment -

Група альпіністів із України підкорила найвищий пік Америки. Вони розгорнули синьо-жовтий прапор на головній вершині південної і західної півкулі планети – горі Аконкагуа в Андах (Аргентина). Про це повідомляють на сайті Черкаської міської ради.

Анастасія Скрипченко крайня справа

Серед тих, хто звершив це сходження – і досвідчена альпіністка з Черкас Анастасія Скрипченко. Як виявилося, прапор своєї країни узяв з собою не один українець – тож на вершині відбувся «незапланований флешмоб» з одночасного розгортання кількох синьо-жовтих знамен.

«Гори – були, є і будуть. Але часом знаходяться ті, хто хоче відірватися від землі, бути ближче до неба, ті, хто готовий пройти по межі, – написала Анастасія Скрипченко на своїй сторінці у Фейсбуці. – І цього разу наша межа пройшла по горі Аконкагуа, найвищій вершині Америки – 6962 метри. Гора непроста, але нереально прекрасна. Вона нас впустила й відпустила, побалувавши таким спектром погодних умов, які не бачили в цих краях останні десятки років, у тому числі грози, блискавки, град та штормовий вітер 85 м/г, але на вершині – видимість до обох океанів. Тож просто хочу подякувати кожному, хто був ці дні поруч … Тепер я знаю точно, що далі тільки ще більше!» – впевнена альпіністка з Черкас.

Довідково: більше 130 альпіністів загинули за весь час сходжень на Аконкагуа – через падіння, серцеві напади, гіпотермію та ускладнення висотної хвороби. Перша зафіксована загибель під час сходження на цю вершину сталася у 1926 році – це був альпініст з Австрії. Останній випадок – 6 лютого 2022 року під час спроби сходження на вершину помер бізнесмен з Росії, топ-менеджер нафтопереробного холдингу.

Українцям вдалося її здолати і зафіксувати цю перемогу синьо-жовтим стягом на вершині.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Смілі діти знайшли тіло людини у відкритому люку.

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

Усі відео ТК «ВІККА» доступні на ютюб-каналі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x