НовиниЧеркащинаАлкоголь у рукаві та олія під сукнею: як крадуть...

Алкоголь у рукаві та олія під сукнею: як крадуть у супермаркетах Черкас

-

- Advertisment -

На новорічно-різдвяні свята, коли традиційно розпочинається торговельний бум, у магазинах разом з кількістю покупців зростає й кількість ласих до легкої наживи. Крадії, користуючись ажіотажем та великою кількістю людей у торгових залах, виносять бажане з собою, не оплативши товар. Про те, як і що виносять із супермаркетів нашого міста, дізнавався кореспондент vikka.ua.

"Наразі з грошима в людей трішки туго, тому десь за чотири дні до Нового року почалися масові крадіжки, – розповідає начальник охорони "Гранд Маркету" Євген Кашкарьов. – Найпопулярнішими товарами стали: кава, чай, шоколад, алкоголь та, звичайно ж, червона ікра".

Охоронець говорить, що подекуди люди просто роблять вигляд, що забувають оплатити товар, вони ж ввічливо їм про це нагадують.

"Найчастіше намагаються винести товар у внутрішніх кишенях та рукавах. Деякі унікуми навмисне пришивають собі всередину куртки кишені, які обшивають фольгою. Для крадіжок якогось популярного способу немає, а взагалі – то пхають, куди хто хоче і що куди влізе", – пояснює він.

Охоронник каже, що крадуть всі, від 10 років і до глибокого пенсійного віку. Середньостатистичний вік крадіїв – від 30 до 40 років. Люди бувають різних категорій, деякі можуть собі дозволити придбати ту чи іншу річ, але навмисне крадуть, можливо, навіть для азарту.

"Найцікавіший випадок був, коли літня жінка намагалася винесли під сукнею 5 літрів олії. А найдорожча крадіжка – коли чоловік намагався в рукаві винести елітний алкоголь вартістю в півтори тисячі гривень", – розповідає Євген.

За законом, охоронці не мають права обшукувати людей, тому завжди пильно стежать за камерами відеонагляду, а працівники стежать у торгових залах. Особливу увагу приділяють продуктам, які завжди користуються попитом.

galas.te.ua

"Буває, що товар недоносять до каси, з’їдають по дорозі. Раніше таким займалися лише люди під наркотичними речовинами, а зараз і звичайні покупці ласують дорогою. Таким покупцям іноді ввічливо нагадуємо оплатити спожитий товар", – ділиться охоронець.

А от начальник охорони іншого цілодобового супермаркету Черкас розповідає, що найбільше крадіжок відбувається саме вдень, коли багато людей і навіть посилена охорона їм не заважає.

"У нас 36 камер відеонагляду по всьому магазину. Вдень працює троє осіб, а вночі – один. Найбільш популярні товари – дріб’язок у передкасовій зоні, – ділиться він. – Його крадуть як дорослі, так і діти. Це жувальні гумки, "Кіндери", презервативи".

Є такі диваки, які з’їдають товар, за який заплатити потім буде неможливо. Охоронець пригадує випадок, коли чоловік почав їсти незважену моркву. На запитання, яким чином той буде платити, сказав, що дасть грошей, скільки треба.

"Крадії наразі дуже хитрі. Оскільки ми не маємо права обшукувати, вимагати гроші за товар чи покарати власними методами, більшість із впійманих на крадіжці має вже завчені фрази. Вони роблять вигляд, що забули заплатити або відмовляються від краденого. Буває, купують дріб’язок, а виносять на сотні та тисячі гривень", – розповідає охоронець.

Також у супермаркеті вже є "постійні клієнти": дівчинка близько 12 років постійно намагалася викрасти їжу для котів, а один чоловік, котрий любить випити, постійно купує пиво, а у внутрішню кишеню кладе пляшку елітного коньяку чи віскі. А ще є привітна бабуся, яка постійно з усіма вітається і зав’язує товариські бесіди, а в кишенях виносить плавлені сирки або вершкове масло.

"Мені завжди цікаво, як такі люди не бояться бути спійманими і приходити знову, адже знають, що до них буде більш пильна увага", – дивується він.

У цій мережі супермаркетів є товари на сім днів, де покупцям пропонують канцелярію, посуд, одяг і багато чого іншого. Часто саме такі відділи найбільше спокушають крадіїв.

"Якщо це канцелярія чи якісь магніти, брелоки та дрібні дитячі іграшки, то чотири людини, які стоять одна біля одної, можуть набрати собі дуже багато. А якщо обидві руки до ящика засунуть, то взагалі халепа. Якось хлопець узяв з полиці сумки, засунув одну в іншу, а зверху напхав удосталь різних речей. На касі його спіймали", – розповідає охоронець.

Також він говорить, що переважна більшість магазинних крадіїв лишається непокараними, адже охоронці зазвичай викликають не поліцію, а цілодобову охоронну структуру.

"Це також несерйозно, адже іноді ця служба виклику приїжджає і запитує в нас, що їм потрібно робити. У всіх випадках складається акт крадіжки, де навіть не вказуються паспортні дані. Потім проводиться роз’яснювальна бесіда і людину відпускають. Чому таких людей не відправляти хоча б на громадські роботи, щоб вони усвідомлювали свій вчинок і більше не крали?", – говорить охоронець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, українцям почали видавати субсидії на руки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x