НовиниАгресивних алабаїв можуть умертвити

Агресивних алабаїв можуть умертвити

-

- Advertisment -

Виконавча служба ще й досі не отримала рішення суду про конфіскацію алабаїв, які покусали черкащанку біля Дитячого парку. Про це в коментарі кореспонденту vikka.ua розповів заступник начальника центрального відділу ДВС Володимир Тимощук.

Нагадаємо, 8 травня минув час, коли правоохоронці мали вилучити собак, що накинулися на жінку. Втім нещодавно у прокуратурі заявили, що не можуть вилучити собак, оскільки невідомо, які саме з 19 наявних собак накинулися на жінку. Інцидент із нападом на черкащанку стався зранку 15 квітня. Постраждалій від алабаїв Анастасії зробили вже не одну операцію, втім власники оскаженілих вівчарок жодного разу навіть не поцікавилися про її стан.

"На виконання до нас рішення суду не надходило. У канцелярії суду можуть сказати, чи надсилали вони на виконання до когось це рішення. Тому що зазвичай після ухвалення рішення вони надсилають його нам для виконання і сторонам – для інформування. Але, згідно нашої бази, до нас воно ще не надходило. Можливо, воно ще надійде, адже спочатку воно має набрати чинності, а надсилається до нас на виконання", – прокоментував ситуацію Тимощук.

За його словами, виконавча служба лише здійснює рішення судів, коли є вже певний виконавчий документ. На запитання ж про те, що буде з тваринами, у разі, якщо документ про конфіскацію надійде, у ДВС пояснили, що все залежатиме від того, що буде прописано в рішенні суду

"Якщо конфіскувати, то конфіскація передбачає вилучення і прилаштування. Виникає питання, хто буде цим займатися. Зазвичай потім ми звертаємось до суду про зміну способу, щоб конфіскацію замінити на евтаназію (усипляння) тварин, адже такі собаки є небезпечними", – розповів заступник начальника центрального відділу ДВС.

Тим часом на сайті OLX з'явилося оголошення про продаж алабаїв, що кілька тижнів тому накинулися на молоду жінку. Як пише автор оголошення, собак продають "для охорони та душі". Одного алабая продають за 1,5 тис. грн.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Освітяни Черкащини провели науковий бульвар (ВІДЕО)

Наука — це цікаво. Під таким гаслом освітяни Черкащини провели науковий бульвар. Організував захід Черкаський обласний інститут післядипломної освіти...

На Черкащині розпочався купальний сезон – Гідрометцентр

Погода Черкащини зупинилася на відмітці «сонячно сухо та комфортно». П’яту добу температурний фон відповідає середині літа, в обідню пору...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x